Duurzame reiniging met SURE® bij Savant Zorg

Duurzame reiniging bij Savant Zorg Duurzame reiniging bij Savant Zorg
Anouk Sassen Sector Marketing Manager Healthcare & Portfoliomanager Infectiepreventie
Sector Marketing Manager Healthcare & Portfoliomanager Infectiepreventie
Jan 09, 2023

Duurzame reiniging bij Savant

 

Alles spic én span met duurzame schoonmaakmiddelen. Het was in het begin even wennen voor de huishoudelijke teams, maar met de lijn duurzame schoonmaakmiddelen van SURE® doen al vier jaar hun reinigende werking in de locaties van Savant Zorg. Dit past naadloos in de Green Deal Duurzame Zorg, waarmee Savant bespaart op energie, volop rekening houdt met het milieu en werkt aan een gezonde leefomgeving. Door het scheppen van helderheid in een wirwar aan schoonmaakproducten, heeft Savant Zorg een belangrijke stap gezet in de Green Deal. Zo werkt iedereen op de locaties op dezelfde manier met dezelfde schoonmaakmiddelen.

 

De duurzame schoonmaaklijn SURE® bestaat uit milieuvriendelijke middelen voor zowel dagelijkse gebruik (interieur, sanitair en vloerreiniger) als voor periodieke toepassingen waaronder, toiletontkalkers en ovenreinigers. Daarnaast zorgt het doseerapparaat QuattroSelect® dat sprayflacons mooi en afgepast worden afgevuld, zodat het altijd de perfecte werking heeft met minder verspilling.
 

“Het automatische doseerapparaat zorgt voor de perfecte werking met minder verspilling”

Duurzame reiniging met Sure Savant Zorg

 

 

Sprayflacon

In de wasruimte op de begane grond van Savant de Lisse houdt coördinator huishoudelijke hulp Maria Bennenbroek een lege sprayflacon onder de doseertuit van het doseerapparaat. Deze is gevuld met een groene, blauwe en rode zak reinigingsmiddelen voor vloer, interieur en sanitairreiniging.

Maria draait aan de grote gele knop in het midden, zet het pijltje richting de rode zak en drukt op de afgifteknop. “Nu mengt het doseerapparaat water en schoonmaakmiddel in de juiste dosering en laat de gemengde vloeistoffen automatisch in de sprayflacon lopen. Gemakkelijk en altijd precies goed gedoseerd, nooit te veel of te weinig. Zo verspillen we bijna niets”.

 

Microvezeldoeken 

“Als we de appartementen, sanitair en openbare ruimten schoonmaken, gebruiken we altijd eerst klamvochtige microvezeldoeken en gewoon schoon water”, verduidelijkt Maria. “Mocht het niet anders kunnen, dan pas gebruiken we de sprayflacon met milieuvriendelijke middelen. Voorheen moesten we zelf doseren. Nu hebben we dit handige doseerapparaat. Alle huishoudelijke hulpen krijgen training van Diversey in het juist gebruik van de schoonmaakmiddelen en bijbehorende materialen zoals vloermoppen, stofwissers, microvezeldoeken en overige hulpmaterialen. 


Omdat we zelfsturend zijn, geven we aan dat als we ergens niet tevreden over zijn of wat we nog missen in het assortiment. Ook bestel ik zelf de middelen en houd zo de voorraad op peil. Met de duurzame schoonmaakmiddelen zorgen we dat alles altijd spic en span is.”

“Savant Zorg is een van de eerste in Nederland die met deze specifieke duurzame  en plantaardige schoonmaaklijn SURE is gaan werken.”

Duurzame reiniging SURE Savant Zorg

 

Hans Schouten - Accountmanager Healthcare binnen Diversey - roemt Savant Zorg om haar keuze voor de lijn 100% plantaardige, Cradle to Cradle Gold Certified™ en biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Ze zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten uit hernieuwbare bronnen en geproduceerd op Hollandse bodem. “Savant Zorg is een van de eerste in Nederland die destijds met deze specifieke duurzame schoonmaaklijn is gaan werken en mag daar als pionier met recht trots op zijn.

Behalve de juiste toepassing van middelen en materialen is het belangrijk dat medewerkers weten dat het écht werkt. De middelen hebben geen kunstmatige geur en kleurstoffen, anders dan andere reinigingsmiddelen gebaseerd op fossiele grondstoffen die je bijvoorbeeld ook in de supermarkt kan kopen. Ook is het van belang dat je op de juiste manier schoonmaakt. Daarom hanteert Savant Zorg duidelijke werkprogramma’s en biedt ze regelmatig opfristrainingen aan huishoudelijke hulpen, want samen komen we verder?”
 

Bronzen certificaat

Kyra Gierlings is de nieuwe adviseur facilitair en inkoop van Savant Zorg. Door haar jarenlange ervaring in de schoonmaakbranche op onder andere Eindhoven Airport weet ze zowel voor als achter de schermen hoe de hazen lopen. Kyra is duidelijk enthousiast over de duurzame lijn schoonmaakmiddelen. “Dit past naadloos bij de Green Deal. De eerste mijlpaal staat in ieder geval gepland voor 2023, het jaar waarin Savant Zorg het bronzen certificaat van de Milieuthermometer Zorg wil binnenslepen, waarin achttien onderwerpen van de Green Deal Zorg in de gaten kunnen houden, waaronder water, energie, bodem, vervoer en voeding.
Dat geeft ons straks opnieuw een boost om nog betere kwaliteit te leveren.

“De eerste mijlpaal staat in ieder geval gepland voor 2023, het jaar waarin Savant Zorg het bronzen certificaat van de Milieuthermometer Zorg wil binnenslepen.”

Bron: https://www.savant-zorg.nl/nieuws/alles-spic-en-span-met-de-duurzame-schoonmaakmiddelen