Een sterk bestuur in stand houden

Het is niet alleen belangrijk wat we doen, maar ook hoe we het doen. Goed bestuur is de basis van Diversey's bedrijf en is van cruciaal belang voor onze groei en ons succes. Onze corporate governance structuur, risicomanagement en compliance praktijken en beveiligingsprotocollen weerspiegelen onze voortdurende inzet voor verantwoordelijk gedrag en transparantie.

Governance
Benoemings- en governancecommissie
  • Ontwikkelen en aanbevelen van best practices en corporate governance principes aan onze Raad van Raad van Bestuur
  • Toezicht houden op belangrijke ESG-trends en op het toezicht van de raad en de commissies op relevante ESG-kwesties 
  • Toezicht houden op politieke en charitatieve bijdragen
  • Uitvoeren van inspanningen voor het bereiken van aandeelhouders over ESG-kwesties

 

Transparantie van duurzaamheidsbeheer

Betrokkenheid en samenwerking bepalen hoe wij duurzaamheid benaderen bij Diversey.
Duurzaamheid is niet het werk van één persoon of een op zichzelf staande activiteit; het is geïntegreerd in ons businessmodel en in de prestaties van elk teamlid en elke businessunit onze wereldwijde activiteiten

 

Ethiiek en naleving 

Om onze missie te bereiken, namelijk het ontwikkelen van toonaangevende hygiëne-, infectiepreventie- en schoonmaak oplossingen die mensen en de planeet beschermen en verzorgen moeten we altijd werken met integriteit en verantwoordelijkheid.

Gedragscode

 

Doel: bereiken van 100% naleving van onze Responsible Chemistry Policy

Bij het ontwerp en de ontwikkeling van alle Diversey producten wordt rekening gehouden met de menselijke gezondheid en het milieu. We passen herbruikbare chemieprincipes toe op onze productontwikkeling wat ons aanmoedigt om chemicaliën aan de bron te verminderen; veiligheidsrisico's te minimaliseren voor onze werknemers, klanten en de gemeenschappen waarin we actief zijn; en uiteindelijk de veilige, duurzame producten te ontwikkelen die onze klanten wensen.

Diversey houdt ook een Responsible Chemistry List (RCL) bij om ons verder te leiden naar veiliger chemicaliën en de risico's van chemicaliën in Diversey-producten te beheersen. De RCL stelt beperkingen op voor chemicaliën die zorgen baren op het gebied van milieu, gezondheid, veiligheid of regelgeving en geldt voor alle grondstoffen, ingrediënten en bestanddelen van Diversey-producten.

Responsible Chemistry

 

Een belangrijk onderdeel van onze benadering van effectief bestuur is het formaliseren van onze aanpak om duurzaamheid in ons innovatieproces te integreren. Duurzaamheid is een krachtige lens voor innovatie en Diversey gebruikt een gedetailleerde scorekaart om alle duurzaamheidsmogelijkheden goed in overweging te kunnen nemen. 

 

Diversey's scorrekaart voor duurzaamheid heeft drie technologieplatformen: chemicaliën, verpakkingen en apparatuur. Elk van deze platformen heeft verschillende criteria waarmee kansen geïdentificeerd worden om de duurzaamheidsprestaties van een nieuw product te verbeteren door te kijken naar elke fase van de levenscyclus van het product. In elk van de platformen zijn er vijf levenscycluscategorieën: grondstoffen, productie, distributie en opslag, gebruik van het product, en einde van de levensduur. Voor elk technologieplatform zijn er tot 25 afzonderlijke criteria, zoals naleving van ons chemiebeleid, inhoud van hernieuwbare materialen, efficiënte productie, minder watergebruik op bij de klant en recycleerbaarheid. 

 

De scorekaart biedt een technisch kader om manieren te vinden om extra duurzaamheidsattributen in het project te integreren. De echte kracht van de aanpak is echter het faciliteren van een discussie aan het begin van het proces tussen R&D, Marketing en Duurzaamheid. Door het stimuleren van multidisciplinair brainstormen tijdens het eerste deel van de innovatietrechter voorkomen we dat duurzaamheid een 'after the fact' overweging wordt dat pas vlak voor de productlancering wordt gedaan.

25 Criteria for Sustainability