Duurzaamheid 

Sustainability ESG Strategy Sustainability ESG Strategy

Het is onze missie om mensen en hun omgeving elke dag te beschermen, voor beide te zorgen, door baanbrekende toekomstgerichte schoonmaak- en hygiënische oplossingen te bieden. Maar hoe doen we dat?

 

De 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn in 2015 door alle 193 leden van de Verenigde Naties ondertekend en zijn de opvolgers van de milieudoelen. Ze moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Deze SDG’s zijn de basis geweest voor Diversey’s duurzaamheidsdoelstellingen.

 

Facilitators For Life - 2025 Doelstellingen

 

Duurzaamheidsdoelstellingen


Elk jaar wordt er een Engelstalig duurzaamheidsrapport gepubliceerd waarin de progressie van onze doelen te volgen zijn. Klik hier om deze te bekijken. (engelstalig)

Vanuit deze 12 doelstellingen heeft Diversey een duurzaamheidsstrategie ontwikkeld. Deze is gericht op 3 duurzaamheidspijlers:

  • Veiligheid voor de mens

  • Milieu impact verminderen

  • Duurzame innovaties

 

Duurzaamheid

 

Veiligheid voor de mens

 

 

 

Bij veiligheid voor de mens spelen het verlagen van het ziekteverzuim, eenvoud in productgebruik en het beschermen van de klanten/gasten/ bezoekers en medewerkers een belangrijke rol. 

 

Verlagen van ziekteverzuim

Hiervoor heeft Diversey ergonomische, gesloten en veilige verpakkingen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je niet zomaar in contact kan komen met de schoonmaak chemie van de producten. Onze machines zijn zo ontworpen dat deze zo min mogelijk belastend zijn voor het lichaam en deze hebben 5 gele punten voor het makkelijk onderhouden van de machine. Daarbij geeft Diversey training en ondersteuning op het gebied van kennis, werkwijze, producten en machines zodat er altijd op de juiste en duurzame manier gewerkt wordt. De combinatie van deze elementen zorgen ervoor dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn.

 

Eenvoud in productgebruik

Bij het ontwikkelen van onze producten is het altijd van belang dat de producten eenvoudig te gebruiken zijn. De producten werken het effectiefst als zij voor de juiste handeling worden ingezet, daarvoor heeft Diversey een aantal methodes voor ontwikkeld zoals:

  • Kleurcodering van de producten
  • Duidelijke labels
  • Complete instructiekaarten en werkplannen

Hierdoor is de kans dat er een verkeerd product wordt gebruikt of teveel chemie wordt gebruikt voor een handeling geminimaliseerd. 

 

Beschermen van klanten/gasten/bezoekers en medewerkers

Tot slot, iets wat het laatste jaar duidelijk zichtbaar is geworden, het beschermen van de mens tegen bijvoorbeeld virussen. Daarom hebben wij infectiepreventie programma’s en producten die zijn goedgekeurd door de CTGB. Hiermee bescherm je jouw klanten/gasten/bezoekers en medewerkers tegen ziektes. 
 

Milieu impact verminderen

 

 

Bij het verminderen van het milieu impact kijken wij vanuit Diversey naar de volgende punten:

  • Verlagen van CO² footprint
  • Duurzame producten en verpakkingen
  • Ecolabels en certificeringen

Verlagen van CO² footprint

Voor het verlagen van de CO2 footprint heeft Diversey een systematische keten benadering: voorkomen, verminderen, herbestemming, hergebruiken en recyclen.The 5 R's Voorbeelden van wat Diversey doet is het ontwikkelen van doseer- en verdunningssystemen, WEEELABEX is ons gecertificeerd recyclingprogramma voor machines en ontwikkelen wij steeds meer verpakkingen met gerecycled plastic.

 

Duurzame producten en verpakkingen

Hiervoor heeft Diversey doseer- en verdunningssystemen ontwikkeld. Hiermee werk je niet meer met een kant-en-klaar product, waar ook veel water in zit, maar met een geconcentreerd product. Hierbij voeg je het water pas toe op de locatie waar je het middel daadwerkelijk gaat gebruiken. Hierdoor wordt het productvolume per schoonmaakemmer minder, waardoor er minder verpakkingsmateriaal nodig is, minder vervoerd wordt. Hiermee heb je 98,2% minder afval vergeleken met een kant-en-klaar product. 
 

 

Ecolabels en certificeringen

Er zijn verschillende ecolabels en certificeringen in de markt die betrekking hebben tot schoonmaakproducten. Zoals Cradle to Cradle Certified, dit is een wereldwijd erkende maatstaf voor veiligere, duurzame producten gemaakt voor een circulaire economie. Onze complete SURE assortiment heeft deze C2C gold certificering. [link naar sure c2c pagina]. Daarnaast hebben wij Pur-Eco producten, dit zijn producten die het EU Ecolabel, het officiële Europese milieukeurmerk hebben. Dit keurmerk stelt strenge eisen aan het gebruik van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakkingen. 

 

duurzame innovaties

 

 

 

Voor het ontwikkelen van nieuwe producten speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Alle producten moeten door onderstaande scorecard komen:

Duurzaam scorebord

 

Hierbij wordt dus naar het hele proces gekeken bij het maken van een product. Van de grondstoffen, productie, distributie, productgebruik en het afbreken van het product. Aan al deze punten moet worden voldaan om uiteindelijk een nieuw product in productie te nemen. Diversey heeft nu de focus op het ontwikkelen van 100% gerecyclede verpakkingen en pouches. 

Waar moet je nu beginnen als je wil gaan verduurzamen? 

Om je op weg te helpen hebben we 5 praktische tips voor je op een rijtje gezet om de eerste stap te kunnen zetten om te verduurzamen op het gebied van schoonmaak. Deze kun je direct in je mailbox ontvangen! Vul je e-mailadres in en ontvang de 5 tips!