Diversey lanceert nieuwe SafePack™-pouches om de recycleerbaarheid te stroomlijnen

Sep 09, 2022

Diversey, de wereldleider in hygiëne, infectiepreventie en reinigingsoplossingen, heeft een baanbrekend initiatief gelanceerd: "SafePack™" pouch. De pouch-verpakkingen zijn volledig te recyclen en de eerste in hun soort die ook UN-goedgekeurd zijn voor geclassificeerde reinigingsmiddelen. De pouches helpen met het verlagen van de CO2-uitstoot, het verminderen van plastic afval en voldoen aan de hoogste norm voor recycling en veiligheid. 

 

Deze nieuwste innovatie is een volgende stap in de bedrijfsambitie van Diversey. Een pouch met geconcentreerde producten is een van de meest efficiënte schoonmaak- en hygiëne oplossingen. De oplossing stelt gebruikers in staat om herbruikbare sproeiflacons steeds opnieuw te vullen, waardoor het hergebruik van plastic wordt verbeterd en afval wordt geminimaliseerd. Door er nu ook voor te zorgen dat de pouches volledig te recyclen zijn, levert Diversey een grotere bijdrage aan de circulaire economie.

 

De nieuwe SafePack™-pouch zijn gemaakt van monolayer polyethyleen; een betere optie voor het milieu en gemakkelijker te recyclen omdat de dop en het etiket kunnen worden verwijderd.De nieuwe SafePack™-pouch zijn gemaakt van monolayer polyethyleen; een betere optie voor het milieu en gemakkelijker te recyclen omdat de dop en het etiket kunnen worden verwijderd. Een nieuwe productiemethode zorgt ervoor dat er geen materiaal wordt verspild.

 

Diversey's nieuwe SafePack™ pouches zijn een evolutie van hun voorgangers. Ze bieden nog steeds een uitstekend robuust en drupvrij ontwerp dat voldoet aan de hoogste normen voor recycling en veiligheid, maar ze bieden nog meer unieke voordelen:

  • Door de Verenigde Naties goedgekeurde pouch voor ADR (geclassificeerd) vloeistoffen.
  • Inhoud van 1,5L opgewaardeerd naar 2L; groter formaat zorgt voor minder plastic afval.
  • Lagere CO2-uitstoot, vermindert de ecologische voetafdruk.
  • Voldoet aan de duurzaamheidseisen van klanten.
  • Draagt bij aan de circulaire economie.

Eén zakje bevat voldoende geconcentreerde reinigingsoplossing om vele sproeiflacons te vullen wanneer ze eenmaal zijn verdund, telkens weer opnieuw. Bijvoorbeeld: één doos (6L) geconcentreerde SumaⓇ Bac D10 keukenreiniger staat gelijk aan 400 gebruiksklare flacons en vermindert zo de CO2-voetafdruk van 24,7 CO2 eq. tot 0,11.

Dit is een echte game changer en een duidelijke stap naar een schonere en betere wereld. Antoine Rocourt, Executive Director of Sustainable Development bij Diversey: "Al meer dan 95 jaar ontwikkelen en leveren wij innovatieve producten, diensten en technologieën om een revolutie teweeg te brengen in de schoonmaakbranche en tegelijkertijd het milieu te beschermen.”

"We hebben onze verpakkingsvoetafdruk verbeterd door over te stappen van RTU naar geconcentreerde producten. De pouches met geconcentreerde producten zijn een van de meest efficiënte proposities voor keukenreiniging en -hygiëne, gebouwenonderhoud en vloerverzorging. Sproeiflacons kunnen steeds opnieuw worden gevuld, waardoor het plasticafval tot een minimum wordt beperkt.”

"Dat de pouches volledig te recyclen zijn volgens de nieuwe milieunormen en de groene verpakkingsrichtlijnen van de EU, is een volgende stap in onze bedrijfsambitie dat al onze kernverpakkingen bijdragen aan de circulaire economie."

 

Over Diversey

De missie van Diversey is het beschermen en verzorgen van mensen door middel van toonaangevende oplossingen voor hygiëne, infectiepreventie en reiniging. Wij ontwikkelen en leveren innovatieve producten, diensten en technologieën die levens redden en ons milieu beschermen. In de loop van 95 jaar is het merk Diversey synoniem geworden voor productkwaliteit, service en innovatie.  

Ons volledig geïntegreerde pakket oplossingen combineert gepatenteerde chemicaliën, doseer- en doseerapparatuur, reinigingsmachines, diensten en digitale analyse. Wij zijn een betrouwbare partner; wij bedienen meer dan 85.000 klanten in meer dan 80 landen met een netwerk van ongeveer 8.600 medewerkers wereldwijd.
 

 

Klik hieronder voor meer informatie over Diversey's nieuwe SafePack™ pouch. 

Download SafePack flyer