Diversey's programma's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zetten ons ertoe aan om samen te werken met diverse partners over de hele wereld om het leven te verbeteren in de gemeenschappen waar we actief zijn. Vrijwilligerswerk door werknemers, hulp bij rampen en productdonaties zijn een weerspiegeling van Diversey's inspanningen om een maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn. Echter, wat Diversey onderscheidt is onze uitbreiding van MVO naar het creëren van gedeelde waarde (CSV). Door samen te werken met onze klanten en NGO's, pakken we gemeenschappelijke sociale en milieu-uitdagingen aan. Wederzijds voordelige programma's zoals Soap For Hope en Linens For Life raken alle drie de onderdelen van duurzaamheid met sociale, milieu en financiële voordelen.

 

SOAP FOR HOPE™

Meer dan 7 miljoen kinderen sterven elk jaar aan ziekten die voorkomen kunnen worden met eenvoudig handen wassen. En elk jaar genereert een hotel met 400 kamers, 3,5 ton vast zeepafval. Dat afval gaat ofwel naar de stortplaats, of wordt verscheept naar een wereldwijde recycling faciliteit, wat hoge kosten oplevert voor de hotels. 

Daarom zijn we Soap for Hope begonnen, dat risicogemeenschappen leert om van de zeepresten van hotels nieuwe zeep te maken.

Soap For Hope

 

LINENS FOR LIFE™

Linens for Life heeft een eenvoudig maar sterk doel: mensen die ontheemd zijn door rampen met steun van Diversey en haar hotelklanten er weer bovenop te helpen. Met dit programma zijn verschillende families in een gemeenschap in staat om een klein inkomen te verdienen door het door hotels afgedankte linnengoed om te zetten in nieuwe en nuttige artikelen die ze kunnen verkopen. Tegelijkertijd kunnen hotels hun ongewenste linnengoed recyclen op een manier die echt een verschil maakt, namelijk door mensen te helpen die alles zijn kwijtgeraakt bij een natuurramp en die in vluchtelingenkampen verblijven. 

De gemeenschappen krijgen een basisopleiding in naaien en het gebruik van naaimachines die door Diversey worden gedoneerd. Een lokale liefdadigheidsinstelling wordt opgeleid om het programma uit te voeren. Eenmaal opgeleid, kunnen de mensen  werken in een vluchtelingenkamp om het door de hotels gedoneerde linnen een nieuw leven te geven. hotels. Er worden onder meer kussenslopen, draagtassen en eenvoudige kledingstukken van gemaakt, die vervolgens worden verkocht worden om een klein inkomen te verdienen voor de mensen die ze gemaakt hebben.

Linens For Life