Linens For Life
Een bestaan ​​creëren voor lokale gemeenschappen

Thumbnail Thumbnail

Elk jaar genereert een typisch hotel met 400 kamers ongeveer twee tot drie ton gebruikt linnengoed: lakens, kussenslopen, handdoeken, tafelkleden, uniformen voor werknemers en dergelijke. Twee tot drie ton. Dat is veel linnen. Voor het Corporate Social Responsibility (CSR) -team van Diversey biedt het ook veel kansen.

 

Linens for Life heeft een eenvoudig maar krachtig doel: mensen die door rampen zijn getroffen, mondiger maken met de steun van Diversey en haar hotelklanten. Met behulp van dit programma kunnen verschillende gezinnen in een gemeenschap een klein inkomen verdienen door linnengoed dat door hotels is weggegooid om te zetten in nieuwe en nuttige artikelen die ze kunnen verkopen. Tegelijkertijd kunnen hotels hun ongewenste linnengoed recyclen op een manier die echt een verschil maakt, door mensen te helpen die alles hebben verloren bij een natuurramp en die in vluchtelingenkampen verblijven.

Linens for Life is bedoeld om lokale gemeenschappen in hun levensonderhoud te laten voorzien door middel van creatieve conversies van gebruikte lijnen in artikelen die te koop zijn," aldus Stefan Phang, de oprichter van het project."

De gemeenschappen krijgen een basisopleiding naaien en in het gebruik van naaimachines, welke door Diversey zijn geschonken. Een plaatselijke liefdadigheidsinstelling wordt opgeleid om het programma uit te kunnen voeren. Eenmaal opgeleid kunnen ze werken in het gemeenschappelijke gebouw van een vluchtelingenkamp om het linnengoed van de hotels nieuw leven in te blazen. Er worden onder meer kussenslopen, draagtassen en eenvoudige kleding gemaakt, die vervolgens worden verkocht om een klein inkomen te verdienen voor de mensen die ze hebben gemaakt.

 

Tot op heden heeft Diversey meer dan 80 Linens For Life-projecten gelanceerd in in totaal 33 steden in Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Gebruikt linnengoed dat door deelnemende hotels wordt ingezameld, wordt door Diversey gedistribueerd naar niet-gouvernementele organisaties en lokale gemeenschappen om te gerecycleerd te worden. Die projecten voorzien ongeveer 1700 mensen in hun levensonderhoud.

 

Toen de COVID-19-pandemie toesloeg en men zich realiseerde dat er op veel plaatsen een tekort aan mondmaskers was, werd Linens For Life onmiddellijk gelanceerd om mondmaskers te maken. Het programma heette simpelweg het programma Linens For Life Face Masks (L4LFM).

Linens For Life Diversey


Het L4LFM-programma biedt gratis mondmaskers, gemaakt van afgedankt (maar schoon en hygiënisch) hotellinnen, aan de armen van de samenleving. Ze zijn dakloos en leven op straat, ze leven op een vuilnisbelten, in sloppenwijken, in de binnenstad, begraafplaatsen of vluchtelingenkampen. Ze zijn dankbaar dat ze gratis maskers voor zichzelf en voor hun gezinnen kunnen ontvangen. De meesten van hen zijn dagverdieners, en met lockdowns kunnen ze het huis en het werk niet verlaten. Afnemende besparingen, indien van toepassing. Zich baserend op liefdadigheid voor dagelijkse behoeften. Met het kleine bedrag dat ze hebben, moeten ze kiezen tussen het kopen van een masker of het kopen van voedsel.

 

Hotellinnen behoort ook tot de top 5 van beste stoffen om herbruikbare en wasbare mondmaskers te maken. Het bleek dat beddengoed goed is in het filteren van 90% van de deeltjes van 1 micron, d.w.z. het beschermt mensen tegen bacteriën, sommige virussen en stof.

 

Het L4LFM-programma is nu gelanceerd in 25 steden in 12 landen en sinds maart 2020 zijn 750.000 mondmaskers gemaakt en uitgedeeld aan mensen in nood.

Ik ben er sterk van overtuigd dat mensen geen liefdadigheid willen, ze willen werken. Als we ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien, zijn ze blij en zeker dat ze geld kunnen verdienen en waarde kunnen creëren. Het project gaat over milieu- en sociale bescherming, en ook over hygiëne. Daarom noemen we het Linens for Life. Het is leven en levensonderhoud. ” 

Wilt u zich aanmelden om deel uit te maken van onze programma's?