Oppervlaktedesinfectie is altijd belangrijk en heeft een prominente rol gespeeld bij de reactie op de COVID-19-pandemie. Het advies van volksgezondheids-, wetenschappelijke en overheidsinstanties was om oppervlakken en handen regelmatig schoon te maken om de infectieketen te doorbreken. In de meeste omgevingen is het doel om vaker en zichtbaarder schoon te maken om klanten, gasten en personeel gerust te stellen en tegelijkertijd de best mogelijke bescherming tegen het virus te bieden. In dit artikel leggen we uit hoe de gebruiksklare Oxivir Plus een goede manier is om deze uitdaging aan te gaan.

 

Desinfectie-eigenschappen en gemak

Het kiezen van het juiste desinfectiemiddel is een belangrijke beslissing en er zijn veel verschillende producten op de markt. Zoals we in andere berichten hebben gezien, zijn er verschillende overwegingen voordat u besluit welke u wilt gebruiken.
Het is altijd essentieel om ervoor te zorgen dat elk product effectief is tegen de schadelijke ziekteverwekkers. Op dit moment staat bovenaan de lijst het SARS-CoV-2-virus dat COVID-19 veroorzaakt. SARS-CoV-2 is een omkapseld virus, een klasse van virussen die over het algemeen gemakkelijk te doden is. Desinfecterende middelen met virusdodende claims zoals EN 14476 (volledig virucidale of beperkte virucidale of omkapselde virusclaim) zullen effectief zijn tegen omkapselde virussen. Oxivir Plus combineert het gemak van reinigen en desinfecteren in één die voldoen aan de virusdodende norm EN 14476. Ze bieden een handiger, eenvoudiger, sneller en veiliger alternatief voor conventionele producten om bijna elk harde oppervlak te reinigen en te desinfecteren.

Bescherming tegen verschillende ziekteverwekkers waaronder SARS-CoV-2

Het actieve ingrediënt in Oxivir Plus wordt AHP of Accelerated Hydrogen Peroxide genoemd. De desinfecterende eigenschappen van waterstofperoxide zijn al jaren bekend. Het is een oxidatiemiddel dat zich aan de wanden van een organisme bindt en schade veroorzaakt waardoor het snel dood gaat. AHP bouwt voort op dit vermogen door een laag waterstofperoxidegehalte te combineren met een gepatenteerde mix van veelgebruikte, veilige ingrediënten. Dit verhoogt de desinfecterende potentie en reinigingsprestaties van de gecombineerde formulering sterk.


Alle producten die AHP bevatten, zijn getest en er is door middel van EN testen aangetoond dat ze veel virussen - inclusief omkapselde virussen - in 30 seconden kunnen doden. Desinfectiemiddelen die AHP bevatten, bieden in feite wat bekend staat als breedspectrumbescherming: ze zijn zeer effectief tegen een breed scala aan virussen, sporen, gisten en schimmels, waaronder C. diff, MRSA, Norovirus, E. coli en Pseudomonas aeruginosa . Deze werkzaamheid is getest volgens de nieuwste EN-normen - waaronder EN 14476 - en opgenomen in de Biocidenverordeningen (BPR). Alle actieve stoffen en desinfectiemiddelen moeten aan deze normen voldoen.

Effectief tegen het coronavirus in 30 seconden: kortere contacttijden

Oxivir Plus is effectief tegen coronavirussen en vele andere virussen. In de praktijk betekent dit dat Oxivir Plus desinfecteert terwijl hij reinigt met een enkele veegbeweging over een oppervlak. 

Alle desinfectiemiddelen worden getest op hun vermogen om het aantal zorgwekkende ziekteverwekkers met een bepaalde hoeveelheid te verminderen, zoals beschreven door elke specifieke norm. De tijd die dit kost, staat bekend als de contacttijd en varieert van desinfectiemiddel tot desinfectiemiddel. De contacttijd moet realistisch kort zijn, zodat ziekteverwekkers worden gedood voordat het oppervlak opdroogt. Veel producten op de markt zijn effectief tegen omhulde virussen, maar alleen AHP biedt volledige virusdodende prestaties in realistische en praktische contacttijden. Het is de enige algemeen beschikbare technologie waarbij de droogtijd langer is dan de contacttijd.