Diversey's Duurzame Dinsdag

Diversey's duurzame koffer Diversey's duurzame koffer
Anouk Sassen Sector Marketing Manager Healthcare & Portfoliomanager Infectiepreventie
Sector Marketing Manager Healthcare & Portfoliomanager Infectiepreventie
Dec 15, 2022

Vandaag op 6 september staat politiek Den Haag in het teken van ‘Duurzame Dinsdag’. Duurzame ideeën en initiatieven krijgen een podium en het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving.

Vandaag reikt Inge Winkelman (Marketing Manager Sustainability Benelux) onze (toekomstige)klanten symbolisch Diversey's Duurzame Dinsdag koffer uit boordevol duurzame ideeën en bewezen, maar ook toekomstige initiatieven, zodat wij samen met onze klanten en partners de impact op ons milieu kunnen verlagen.

Inge en haar duurzame koffer

 

Inge vertelt: “Wij zijn trots op onze bewezen duurzame historie, maar zeker ook op onze toekomstige duurzame ideeën, initiatieven en oplossingen. Met onze nieuwe ESG strategie Protect. Care. Sustain. willen we onze impact en die van klanten op water, energie, afval verbruik en hiermee de totale CO2-uitstoot verlagen en uiteindelijk een netto positief resultaat behalen voor onze klanten of dat nu een hotel, supermarkt, ziekenhuis of onderwijsinstelling is.”

 

 

Een bewezen duurzame historie

Geschiedenis duurzaamheid Diversey

 

Diversey heeft een bewezen duurzame historie. Zo verwijderde Diversey in 1975 al 13 jaar voor het Montreal Protocol alle CFC's uit alle aerosol en verstuivende producten. Het Montreal Protocol, voluit het Montreal Protocol on Substances that Deplete the Ozone Layer, is een internationaal verdrag dat opgesteld is om de ozonlaag te beschermen. Deze bescherming komt tot stand door de productie van een aantal stoffen waarvan men aanneemt dat ze de ozonlaag aantasten uit te faseren.

 

Al sinds ons bestaan is Diversey toegewijd aan duurzaamheid door onder andere samenwerkingen met het WWF en Climate Savers. Meer dan 200 producten wereldwijd zijn gecertificeerd door een van de meest vooraanstaande Ecolabel organisaties, zoals Green Seal, EcoLogo, Good Environmental Choice Australia, EU Ecolabel (ook wel EU Flower) en Nordic Swan.

 

Als erkenning voor onze jarenlange inzet op het gebied van onze duurzaamheidsprestaties voor sociale verantwoordelijkheid, mensenrechten, bedrijfsethiek en milieubeheer hebben wij in 2022 een zilveren duurzaamheidsbeoordeling van EcoVadis ontvangen die uitsluitend wordt afgegeven aan bedrijven in de top 20% van de EcoVadis-ranglijst. EcoVadis is een toonaangevende certificering voor duurzaamheid beoordelingen die meer dan 75.000 organisaties over de hele wereld heeft beoordeeld.


Bekijk hier ons duurzaamheidsrapport 2021.

 

Protect Care Sustain

 

Protect Care Sustain

 

Onze Sustainability missie is Protect. Care. Sustain. We beschermen (Protect) onze wereld en behouden natuurlijke hulpbronnen. We geven (Care) om onze mensen, onze samenwerkingen met partners en onze klanten, en zetten ons in om kritieke sociale uitdagingen aan te pakken en de risico's  te verminderen. We werken onvermoeibaar om de hoogste normen op het gebied van transparantie, verantwoord ondernemen en beleid te handhaven (Sustain).

 

Duurzame ideeën 

 

Streven naar circulariteit en koolstofneutraliteit

Onze ambities op het gebied van duurzaamheid gaan veel verder de toekomst in. We streven naar circulariteit en CO₂-neutraliteit, bijvoorbeeld in de manier waarop we produceren en waar we onze grondstoffen vandaan halen. Al onze producten voldoen aan de eco-normen, maar voor sommige producten (zoals desinfectiemiddelen) is er geen certificaat beschikbaar, simpelweg omdat er nog geen criteria zijn vastgesteld. We blijven innoveren om onze CO₂ voetafdruk op het milieu te verkleinen en onze klanten en partners te helpen hetzelfde te doen. 
 

Circulaire economie


Ons doel is om in 2030 100% van onze verpakkingen circulair te maken.

Dit door een economie die de cirkel rond afval sluit, materialen in gebruik houdt en natuurlijke hulpbronnen regenereert. We blijven innoveren om ons totale afval te verminderen en om zorginstellingen te helpen hetzelfde te doen, met een focus op efficiënt gebruik van materialen en hulpbronnen.

 

Duurzame Oplossingen

 

Reduce Reuse Recycle Rethink Diversey is al jaren bezig met de ontwikkeling van de meest duurzame oplossingen. Elke dag denken wij na hoe we deze wereld meer kunnen   beschermen. Met onze missie Protect Care & Sustain, zorgen wij dat we de ESG duurzaamheidsdoelstellingen halen. Daarbij is het belangrijk dat onze producten een zo laag mogelijke CO2-uitstoot hebben. Dit doen we door de hoeveelheid verpakkingen zo klein mogelijk te maken voor u en onze partners door Reduce Reuse Recycle en Rethink. 
Onze producten zijn hooggeconcentreerd en worden gedoseerd via een doseersystemen om zo de veiligheid voor medewerkers te garanderen. Hierdoor zorgen onze oplossingen voor minder chemie - minder verpakking en minder opslag en transport. Daarnaast hebben wij ook een productlijn ontwikkelt die 100% plantaardig is en gemaakt van afval uit de voedingsmiddelenindustrie.

 

infographic minder verpakking

 

SURE® Plantaardige reinigingsproducten zijn voorzien van een Cradle-to-Cradle GOLD certificering. Ingrediënten worden niet uit de voedselketen gehaald, dus geen extra druk op het milieu en geen schadelijke ingrediënten. Cradle to Cradle Certified™ is een wereldwijd erkende maatstaf voor veiligere, duurzamere producten gemaakt voor een circulaire economie. 


Lees hier meer over SURE®.

 

De nieuwste innovatie van 2022 en 2023 is de nieuwe SafePack

 

Nieuwe Sure verpakkingen

 

 

SafePack volledig recyclebare pouches zijn UN-gekeurd en volledig recyclebaar volgens nieuwe eco-normen en zijn een verdere stap in Diversey’s ambitie dat al onze hoofd verpakkingen bijdragen aan de Circulaire Economie. Alle pouches worden in de komende maanden van mono materiaal en zal 100% recyclebaar zijn. 

 

 

Gebruik afval recycle

 

voordelen duurzame verpakkingen

Duurzame Initiatieven


Een van onze duurzame initiatieven is het Diversey programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). We werken samen met diverse partners over de hele wereld om het leven te verbeteren in de gemeenschappen waar we actief zijn. Vrijwilligerswerk door werknemers, hulp bij rampen en product donaties zijn een weerspiegeling van Diversey's inspanningen om een maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn. Echter, wat Diversey onderscheidt is onze uitbreiding van MVO naar het creëren van gedeelde waarde (CSV). Door samen te werken met onze klanten en NGO's, pakken we gedeelde sociale en milieu-uitdagingen aan. Wederzijds voordelige programma's zoals Soap For Hope en Linens For Life raken alle drie de onderdelen van duurzaamheid met sociale, ecologische en financiële voordelen.


SOAP FOR HOPE™

Elk jaar sterven meer dan 7 miljoen kinderen aan ziekten die voorkomen kunnen worden door eenvoudig de handen te wassen. En elk jaar genereert een hotel met 400 kamers 3,5 ton vast zeep afval. Dat afval wordt ofwel gestort, ofwel verscheept naar een wereldwijde recyclage faciliteit, wat hotels heel veel kost. 

Daarom zijn we Soap for Hope begonnen, dat risico gemeenschappen leert om de zeepresten van hotels te recyclen en er nieuwe zeep van te maken. Meer weten? Klik hier

 

LINENS FOR LIFE™

Linens for Life heeft een eenvoudig maar krachtig doel: mensen die door rampen ontheemd zijn geraakt weer zelfredzaam maken met steun van Diversey en haar hotelklanten. Met dit programma zijn verschillende families in een gemeenschap in staat om een klein inkomen te verdienen door het door hotels afgedankte linnengoed om te zetten in nieuwe en nuttige artikelen die ze kunnen verkopen. Tegelijkertijd kunnen hotels hun ongewenste linnengoed recyclen op een manier die echt een verschil maakt, door mensen te helpen die alles zijn kwijtgeraakt bij een natuurramp en die in vluchtelingenkampen verblijven.

De gemeenschappen krijgen een basisopleiding in naaien en het gebruik van naaimachines die door Diversey worden gedoneerd. Een lokale liefdadigheidsinstelling wordt opgeleid om het programma uit te voeren. Eenmaal opgeleid, kunnen zij in het gemeenschapsgebouw van een vluchtelingenkamp aan de slag om het door de hotels gedoneerde linnengoed een nieuw leven te geven. Er worden onder meer kussenslopen, draagtassen en eenvoudige kledingstukken van gemaakt, die vervolgens worden verkocht om een klein inkomen te genereren voor de mensen die ze hebben gemaakt. Meer weten? Klik hier. 

Naast onze internationale initiatieven om het milieu en de mens te ondersteunen zijn er ook lokale initiatieven zoals onze charity day, sponsoring van goede doelen zoals het Rode Kruis en het Ronald Mcdonald kinderfonds.