Een duurzame, handenvrije reiningsoplossing in het Aalborg University Hospital

The TASKI SWINGOBOT 2000 helpt binnen Aalborg University om van duurzame schoonmaakactiviteiten een prioriteit te maken.

Aalborg University Hospital Aalborg University Hospital

 

Samenvatting

Aalborg University Ziekenhuis bestaat uit een aantal afdelingen en gebouwen die zich over een groot deel van de stad bevinden. Basisonderhoud van de vloeren is een constante uitdaging binnen het ziekenhuis vanwege de logistieke eisen en de omvang van de gecombineerde oppervlakten van deze gebouwen en afdelingen. Als gevolg hiervan ging het Universitair Ziekenhuis op zoek naar een efficiëntere en duurzamere manier voor om hen te helpen bij de omvang van het vloeronderhoud, een dagelijkse taak. Na onder de indruk te zijn van een productdemonstratie, besloot het ziekenhuis de TASKI SWINGOBOT 2000 (link naar het product) van Diversey te implementeren. Een handsfree robot schrobzuigmachine, de TASKI SWINGOBOT 2000 is ontworpen om de productiviteit van vloeronderhoud te verhogen en tegelijkertijd het verbruik van water en schoonmaak chemicaliën te verminderen.

TASKI Swingobot 2000

De uitdaging 

Aalborg University Hospital is hét grootste ziekenhuis in de noordelijke regio van Denemarken. De gebouwen bevinden zich in de zuidelijke en noordelijke districten van de regionale hoofdstad Aalborg. Het omvat een aantal gebouwen in Fars, Hobro en Thisted, evenals een groot aantal satelliet gebouwen in Havrevangen, Vesterbro, Kastetvej en Nybrovej. Het ziekenhuis heeft ook een aantal afdelingen binnen haar reikwijdte. Deze omvatten de keel, Neus en Oorheelkunde (KNO) afdeling en de dialyseafdelingen in Hjorring, naast de orthopedische kliniek en chirurgische afdelingen in Hjorring en Frederikshavn. 

 

De grootte van het vloeroppervlak van al deze gebouwen reinigen is een grote uitdaging! Schone vloeren en hygiëne handhaven - die beide cruciaal zijn voor een ziekenhuis is lastig. Met ongeveer 6.500 medewerkers in dienst en een groot aantal patiënten en bezoekers die dagelijks de gebouwen betreden, moet er veel worden overwogen om de vereiste hoge hygiënenormen te handhaven. Deze uitdaging wordt nog versterkt door de wijdverspreide geografie van de vele gebouwen en afdelingen van het ziekenhuis.

 

Daarom werd besloten om een ​​alternatieve oplossing te vinden om deze last te verlichten en tegelijkertijd de efficiëntie van het schoonmaakteam van het ziekenhuis aanzienlijk te verhogen. De oplossing die het ziekenhuis zocht, werd echter niet alleen gedreven door een behoefte aan efficiëntie. Het Universitair Ziekenhuis is altijd op zoek naar nieuwe manieren om te innoveren en hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Daarom was het net zo belangrijk om een ​​reinigingsoplossing te implementeren die het ziekenhuis ook zou helpen om aan deze eis te voldoen.

TASKI Swingobot 2000 Screen

Oplossing

De zoektocht van het ziekenhuis naar een duurzamere oplossing eindigde na een demonstratie op locatie van de mogelijkheden van de TASKI SWINGOBOT 2000, de robot schrobzuigmachine van Diversey. Deze is speciaal ontworpen om een ​​hoge productiviteit te leveren met minimaal verbruik van stroom, water en reinigingsmiddelen. Morten Kristein, Senior Consultant bij het Aalborg University Ziekenhuis, was meteen onder de indruk en de beslissing werd genomen om te investeren in twee machines van Diversey om de doelstellingen van het ziekenhuis te helpen bereiken.


BLOKJE MET QUOTE
“We besloten de TASKI SWINGOBOT 2000 te gaan gebruiken. Het was heel eenvoudig om ermee te beginnen omdat het zo gebruiksvriendelijk is. We gebruiken twee robots, vijf keer per week en ze draaien ongeveer vier uur per dag. We schatten in dat de TASKI SWINGOBOT ongeveer 9000 m schoon maakt bij elke dienst.”


De TASKI SWINGOBOT 2000 is slechts één van de intelligente oplossingen die Diversey biedt om de reinigingsprestaties van zorginstellingen en ziekenhuizen te verbeteren. De innovatieve technologie en Intelli-functies zijn het onderscheidende vermogen van TASKI. De SWINGOBOTS zijn vooral nuttig in een medische omgeving, waar het handhaven van een hoge standaard van hygiëne een absolute noodzaak is.


De intuïtieve bediening van de TASKI SWINGOBOT 2000 maakt het uiterst eenvoudig te bedienen en te onderhouden, en het is uitgerust met het nieuwste telemetriesysteem aan boord. Dit zorgt ervoor dat de software continu kan communiceren via zijn sonar, lasers en andere sensoren, die op hun beurt zorgen voor veilige en efficiënte navigatie binnen ziekenhuisgebouwen.

 
De Intelli-functies omvatten de IntelliDose-, IntelliFlow-, IntelliTrail- en Aquastop-oplossingen - die allemaal helpen onnodige verspilling van water en reinigingsmiddelen te minimaliseren en de duurzaamheidsprestatie te verbeteren. Toen het eenmaal was geïmplementeerd, ontdekte het Universitair Ziekenhuis dat het IntelliDose-systeem hielp bij het effectief berekenen en afleveren van de optimale hoeveelheid vloerreinigingsmiddelen voor de geselecteerde taak of het geselecteerde vloertype. Dit hielp het verbruik en de mogelijkheid van menselijke fouten tot een minimum te beperken, doordat het schoonmaakpersoneel geen giswerk meer hoefde te doen.


Evenzo hielp het geautomatiseerde IntelliFlow-systeem het ziekenhuis om de watertoevoer te regelen op basis van de machine en de draaicirkel. Door gebruik te maken van real-time aanpassingen met IntelliFlow, kan de stroom van reinigingsoplossing worden gemoduleerd om het waterverbruik te verminderen en tankvullingen te verminderen, terwijl tegelijkertijd ook de bedrijfskosten worden verlaagd.


Met alle Intelli-functies samen toegepast, kon het ziekenhuis het verbruik gemakkelijk aanpassen aan de beste duurzaamheid praktijken, waardoor ze volledige autonomie kregen over hoe ze de machines wilden gebruiken. Omdat hij autonoom kan werken, kan de SWINGOBOT operationele kostenbesparingen tot 70% opleveren, terwijl hij bij elk gebruik consequent dezelfde uitstekende reinigings kwaliteit levert. 
 

 

TASKI Swingobot 2000 In Use

Resultaten

Aalborg University Hospital is bijzonder onder de indruk van de behaalde resultaten sinds het gebruik van de TASKI. SWINGOBOT 2000. De robot schrobzuigmachine heeft een revolutie teweeggebracht in de schoonmaak door schoonmaakpersoneel vrij te maken voor andere taken binnen het ziekenhuis. De productiviteit is effectief gestroomlijnd, met schoonmaaktaken die in efficiëntere tijdsbestekken zijn voltooid dan voorheen.


Morten Kristein stelt: “Een robot is consistenter. Hij behoudt altijd dezelfde snelheid. De impact op de efficiëntie was aanzienlijk. Door de SWINGOBOT te gebruiken, hebben we nu een ander lid van het schoonmaakpersoneel dat kan worden toegewezen aan andere taken. Er is slechts af en toe een controle van de machine nodig om te zien of alles goed loopt.”


De TASKI SWINGOBOT 2000 heeft het ziekenhuis ook kunnen helpen met de prioriteit om zijn schoonmaakactiviteiten veel duurzamer te maken. Dit is bereikt door het implementeren van het scala aan controles dat ze nu hebben voor hun schoonmaaktaken.


Morten Kristein vervolgt: “De TASKI SWINGOBOT 2000 is veel milieuvriendelijker in vergelijking met andere machines omdat hij 75% minder water verbruikt. Ik geloof dat het voor ons als ziekenhuis belangrijk is om onderzoek te doen naar en te investeren in nieuwe technologie en om efficiënter te worden in het belang van ons personeel en onze patiënten. We vinden dat de TASKI SWINGOBOT 2000 is zeker een groot deel van het bereiken van deze visie.”


Door gebruik te maken van de innovatieve Intelli-functies van de TASKI SWINGOBOT 2000 om al hun schoonmaak gebruik te beheren en te volgen, is het afval van het ziekenhuis aanzienlijk verminderd, waardoor zowel geld als energiebronnen worden bespaard. De TASKI SWINGOBOT 2000 heeft het ziekenhuis ook in staat gesteld zich te concentreren op het elders toepassen van de voordelen van duurzaamheid en verhoogde productiviteit.


Senior Consultant Morten Kristein besluit: “Ik zou de TASKI SWINGOBOT 2000 zeker aanbevelen aan andere ziekenhuizen. Zodra ons budget het toelaat, zullen we proberen deze oplossing uit te breiden en meer robots van Diversey aan te schaffen. Dit zal ervoor zorgen dat onze reinigingsregimes in de toekomst nog efficiënter en duurzamer zullen worden, in het belang van het ziekenhuis en al onze patiënten en bezoekers.” 
 

Download het volledige verhaal hier