Onze Geschiedenis

Diversey Our History_banner Diversey Our History_banner
Timeline

 

1923

De Diversey Corporation wordt op 4 augustus 1923 door August Kochs en zoon, Herbert W.Kochs, opgericht als een gespecialiseerde dochteronderneming van Victor Chemical Works, hun in Chicago gevestigde industriële reinigingsbedrijf. Dit bedrijf werd twee decennia eerder, in 1902, opgericht.

 

De Kochs wilden hun nieuwe organisatie een naam geven die 'hen niet zou beperken, een die geen negatieve connotatie had en niets concreets betekende'. Ze bespraken dit tijdens een lunch in een restaurant aan Diversey Avenue in Chicago. Toen Kochs senior naar het straatnaambord keek, had hij zijn naam. Herbert bleef 35 jaar voorzitter van Diversey, Inc.  

 

1950

In december 1950 begon Diversey Corp. met haar activiteiten als een aparte entiteit na een beursintroductie van 143.000 normale aandelen door F. Eberstadt & Co., Inc.

 1978 - Molson

In 1978 zette The Molson Companies Limited, misschien beter bekend als de oudste brouwerij van Noord-Amerika, een strategische diversificatie voort met onder meer acquisities van chemische specialiteiten. Het bedrijf bood Diversey Corp. $ 28 per aandeel aan, waarmee het Molson's eerste grote Amerikaanse overname was. Herbert Kochs bleef voorzitter tot zijn pensionering in 1979.

 

Twee jaar later verwierf Molson een ander Amerikaans schoonmaakbedrijf, BASF Wyandotte Corporation, een fabrikant van chemische speciaalproducten met betrekking tot voedseldiensten en commerciële wasserijen. De daaropvolgende fusie van BASF en Diversey in Canada zorgde ervoor dat de divisie chemische producten van Molson de twee na grootste bijdrage leverde aan de inkomsten. Door de fusie werd het Amerikaanse marktaandeel van Diversey snel groter. De divisie chemische producten had toen de grootste wereldwijde aanwezigheid van alle bedrijven in de chemische industrie; vertegenwoordigd in 36 landen met 52 fabrieken. Om dit voordeel op de lange termijn te behouden, legde Diversey de nadruk op de ontwikkeling van producten en technologieën met wereldwijde toepassingen.

 


 

1996 - Unilever

Terwijl Molson langzaam de markt voor schoonmaakchemicaliën verliet, verkocht het het grootste deel van Diversey in 1996 aan het Brits-Nederlandse transnationale consumptiegoederenbedrijf Unilever. De overname in 1996 van Diversey Corporation uit Northbrook, Illinois, creëerde DiverseyLever door de daaropvolgende fusie met Lever Industrial International. In juni 2001 werd de proforma omzet van DiverseyLever geschat op € 1,654 miljard. De Amerikaanse activiteiten waren gevestigd in Cincinnati, Ohio, een knooppunt van Unilever-activiteiten.

 


 

2002 - Johnson Wax Professional

Toen Unilever de focus verlegde naar haar portfolio van consumentenbedrijven, werd het DiverseyLever-bedrijf voor institutionele en industriële reiniging in 2002 verkocht aan het in Racine, Wisconsin, gevestigde Johnson Wax Professional (JWP) in de Verenigde Staten. Unilever behield een aandelenbelang van 33 procent in het nieuw samengevoegde JohnsonDiversey-bedrijf.

 

De overname creëerde het op een na grootste bedrijf in de institutionele en industriële (I&I)-markt met een omzet van ongeveer $ 2,6 miljard, en combineerde twee wereldwijde sanitaire en reinigingsindustrieën met zeer weinig marktoverlap: Johnson Wax Professional in vloeronderhoud en huishouding, en DiverseyLever in vaatwassen, wasserij en voedselverwerking/sanitaire voorzieningen.

 

2009

In juli 2009 bracht Unilever haar aandelenbelang in JohnsonDiversey terug tot 4 procent. Tegelijkertijd kondigde JohnsonDiversey aan dat Clayton, Dubillier & Rice, Inc. (CD&R) een aandelenbelang van 46 procent zou nemen als onderdeel van een breder herkapitalisatie-initiatief. De naam Diversey werd verkocht met alle merken die exclusief door de DiverseyLever-activiteiten werden gebruikt. DiverseyLever bleef echter bepaalde consumentenmerken van Unilever verkopen aan professionele en zelfbedieningskanalen.

 

2010

JohnsonDiversey, Inc. en JohnsonDiversey Holdings, Inc. kondigden op 1 maart 2010 aan dat de Raad van Bestuur van beide entiteiten een wijziging van hun bedrijfsnamen zou goedkeuren. Op dat moment veranderde JohnsonDiversey, Inc. zijn naam in Diversey, Inc., en JohnsonDiversey Holdings, Inc. veranderde de naam in Diversey Holdings.  .  

 


 

2011 - Sealed Air, Corp.

Op 1 juni 2011 kondigde Sealed Air Corporation het voornemen aan om Diversey, Inc. over te nemen. In 2013 kondigde Sealed Air nieuwe divisiestrategieën aan, waarbij de bedrijfsentiteiten Food Care, Product Care en Diversey Care werden opgericht. In oktober 2016 kondigde Sealed Air een plan aan om de divisie Diversey Care af te splitsen, samen met de activiteiten op het gebied van voedselhygiëne en -schoonmaak binnen de divisie Food Care.

 


 

2017 - Bain Capital Private Equity

In maart 2017 kondigde Bain Capital Private Equity aan dat het de Diversey Care-divisie van Sealed Air overnam, evenals het bedrijf voor oplossingen voor voedselhygiëne dat deel uitmaakte van de Food Care-divisie. Dit bedrijf zou als zelfstandig bedrijf worden beheerd. De verkoop werd afgerond op 6 september 2017, waardoor het bedrijf opnieuw de oprichtingsnaam Diversey, Inc. kreeg.

 

Op 4 augustus 2018 vierde Diversey 95 jaar innovatie. 

Diversey 95 Years