Toiletreiniging

Thumbnail Thumbnail

Toiletten nemen meestal 5% van het vloeroppervlak in beslag en bevatten 20% van het vuil, maar zijn de oorzaak van meer dan 80% van de onderhoudsklachten.

Een net uitziend toilet is een belangrijke factor voor het imago en de reputatie van uw faciliteit. Een hygiënisch toilet is van vitaal belang voor de gezondheid en het welzijn van iedereen die het bezoekt. Door hun ontwerp en functie verzamelen veel oppervlakken in het toilet vuil en bacteriën die aangepakt moeten worden. Vanwege de verschillende oppervlakken, vuil en mate van reiniging die u wilt bereiken, hebt u een onderhoudsprogramma nodig dat verschillende reinigingsmethoden omvat. 

Een toilet kan er schoon uitzien maar toch gevaarlijke bacteriën bevatten. Uw reinigingsprogramma moet deze bacteriën aanpakken voordat ze de gebruiker kunnen schaden of voordat ze buiten het toilet worden aangetroffen. U hebt het juiste gereedschap voor de klus nodig. Toiletreinigers zijn er in vele soorten en zijn speciaal ontworpen voor het oppervlak dat moet worden gereinigd.


Typische producten voor het toilet zijn onder meer:

  • dagelijkse sanitairreinigers
  • desinfecterende reinigingsmiddelen
  • toiletpotreinigers
  • glasreinigers
  • vloerreinigers
  • speciale reinigingsmiddelen, zoals kalkverwijderaars

Het is belangrijk om dingen op de juiste manier aan te pakken. Deze zorgvuldig geformuleerde producten hebben alleen een sterk effect wanneer ze in de juiste concentratie op de juiste oppervlakken worden gebruikt, in combinatie met het juiste protocol. Voor een gezond, hygiënisch toilet is meer nodig dan alleen schoonmaken. Een gezond, hygiënisch toilet is ook een toilet waarin het sanitair werkt, de armaturen efficiënt zijn en de dispensers en automaten worden bijgevuld. Een controlelijst zorgt ervoor dat uw toilet voldoet aan de hoge normen die u voor uw faciliteit wenst.

Speel geen chemicus. Door het mengen van reinigingsmiddelen die bleekmiddel bevatten met andere reinigingsproducten kan bijvoorbeeld gevaarlijk chloorgas worden gevormd. Neem vóór gebruik kennis van de aanwijzingen en het Veiligheidsinformatieblad van een product. Volg de instructies op en houd u aan de waarschuwingen. 

Bekijk onze toiletoplossingen voor het reinigen, ontsmetten en desinfecteren met een hoge mate van geurbeheersing.