Safepack Pouches : Volledig recycleerbare pouches 

safepack volledig recycleerbaar safepack volledig recycleerbaar


Verbeter je duurzaamheidsprofiel maak de switch

Jaarlijks genereert Europa 17.8 miljoen ton aan plastic afval en slechts 42.1% van het plastic afval wordt gerecycled. Naar verwachting zal de oceaan in 2050 meer plastic dan vis bevatten. Dit terwijl de Europese Unie streeft naar een klimaatneutraal Europa in 2050. Plastic afval is dus een van de grootste uitdagingen! 

Wij zetten graag samen met u een stap verder in duurzaamheid en introduceren een volledig nieuw milieuvriendelijk initiatief dat duurzaamheid echte een groene boost zal geven.

 

Met Diversey loopt u opnieuw voorop. Wij zijn trots op onze voortdurende inzet om professionele schoonmaakproducten te leveren die voldoen aan uw strenge eisen voor efficiëntie, samen met respect en zorg voor het milieu en de menselijke gezondheid. Dit is een van de vele initiatieven die de bredere duurzaamheid verplichtingen vormen waaraan wij ons houden. Daarom introduceert Diversey nieuwe en milieuvriendelijke SafePack™-pouches.

 

SafePack™-pouches, volledig recyclebare pouches

Onze experts hebben nieuwe milieuvriendelijke SafePack™-pouches ontwikkeld voor de Divermite, Diverflow en QuattroSelect doseersystemen om de hoeveelheid plastic afval zoveel mogelijk te verminderen. Deze pouches zullen de bestaande pouches vervangen. 

 

safepack pouches

SafePack™-pouches zijn UN-gekeurd en volledig recyclebaar volgens de nieuwe eco-normen en hiermee zetten wij een verdere stap in onze ambitie dat al onze hoofdverpakkingen bijdragen aan de Circulaire Economie. Dit is bereikt door het ontwerp, de productiemethode en de gebruikte materialen te herzien. 

De nieuwe SafePack™-pouches zijn gemaakt van monolaag plastic en dus 100% recycleerbaar. Dit is beter voor het milieu doordat deze pouch volledig en dus gemakkelijker te recycleren is ten opzichte van de huidige verpakkingen. Deze nieuwe productiemethode zorgt ervoor dat er géén materiaal wordt verspild. 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van volledig recyclebare, monolaag pouches die geconcentreerd product bevatten?

 

volledig recycleerbaar

 

  • Gemakkelijk te gebruiken: robuuste, eenvoudig te gebruiken, druppelvrije pouches een gesloten doseersysteem die vele sproeiflacons vullen, keer op keer. 
  • Gemakkelijk weg te gooien: minder afval, recyclebare plastic
  • Volledig recycleerbaar:  volgens de nieuwste en hoogste normen zowel karton als pouch. Hiermee verlaagt u uw  CO2 voetafdruk en draagt bij aan een circulaire economie.
  • Gemakkelijk te gebruiken: robuuste, eenvoudig te gebruiken, druppelvrije pouches een gesloten doseersysteem die vele sproeiflacons vullen, keer op keer. 
     


Gebruik geconcentreerde product pouches om plastic afval te verminderen

 

Geconcentreerde reinigingsmiddelen zijn één van de meest efficiënte en duurzame oplossingen voor reiniging en hygiëne van keukens, gebouwen en vloeren. Door zelf sproeiflacons af te vullen minimaliseert u plastic afval ten opzichte van kant- en klare producten. Daarnaast minimaliseert u ook de hoeveelheid karton en transport.

 

grafiek minder plastic


De SafePack™ zijn geschikt voor de Divermite, Diverflow en QuattroSelect doseersystemen


Divermite

Het Divermite systeem bestaat uit een handige dispenser die u aan de muur kunt bevestigen en neemt hierdoor geen werkoppervlak in beslag. Met een druk op de knop doseert u exact de juiste hoeveelheid. Overdosering wordt voorkomen door een ingebouwde blokkering. Hierdoor kunt u niet tweemaal achter elkaar op de knop drukken. Zo heeft u altijd de juiste dosering en weet u zeker dat u efficiënt werk gaat. Dat scheelt niet alleen in kosten, maar is tevens minder belastend voor het milieu.


Diverflow

Diverflow is een wandverdunningssysteem dat geconcentreerde producten levert met een consistente verdunning via de wateraansluiting. Met een innovatief cap-lock systeem en mechanische flesvergrendeling voor een correcte productplaatsing.


QuattroSelect

Quattro Select is een op water aangesloten doseersysteem en geeft altijd de juiste dosering. Hierdoor kunnen geen fouten worden gemaakt in over- of onderdosering. QuattroSelect biedt een lage vulsnelheid voor flessen en een hoge vulsnelheid voor emmers en schrobzuigmachines.

 


Een stap verder in duurzame reiniging?

SafePack™-pouches zijn ook geschikt voor SURE®, een volledig Gold Cradle to Cradle Certified™ assortiment reinigings- en desinfectiemiddelen voor de dagelijkse schoonmaak en hygiëne op plantaardige basis en 100% biologisch afbreekbaar voor keukens, gebouwen, vloeren en persoonlijke hygiëne.

SURE® -producten bevatten natuurlijke ingrediënten die zijn afgeleid van bijproducten van de agrovoedingsindustrie, afkomstig van suikerbieten, maïs, stro en kokos en worden niet uit de voedselketen gehaald.

Meer weten over SURE®? Klik hier.