Van plastic beker naar reusables, hoe ga jij om met de nieuwe SUP wetgeving?

 How to reduce plastic usage with eco cleaning products  How to reduce plastic usage with eco cleaning products
Marketing Manager Hospitality & Foodservice & Retail Benelux
May 16, 2023

 

SUP - hoe om te gaan met deze wetgeving

De Europese Commissie heeft nieuwe EU-brede regels gesteld voor verpakkingen om de groeiende bron van afval aan te pakken. Elke Europeaan produceert gemiddeld bijna 180 kg verpakkingsafval per jaar.
In 2024 zijn plastic wegwerpbekers en -maaltijdverpakkingen in principe niet toegestaan als je ter plaatse in een horecagelegenheid, op een festival of op kantoor eet of drinkt. Herbruikbare borden en bekers zijn dan de norm om milieuvervuiling en plastic soep te voorkomen. Lees hier meer over de aankomende veranderingen voor verschillende sectoren.

Capture-Feb-09-2023-08-48-09-7359-AM

De reiniging en droging
Herbruikbare materialen moeten ook gereinigd worden. Deze materialen zijn moeilijk te reinigen en te drogen doordat ze licht zijn en ook omdat er veel verschillende factoren zijn die invloed hebben om het beste resultaat te behalen. 

Doordat er verschillende situaties zijn, helpen wij u graag met een advies op maat voor;

  1. Advies en instellingen op maat door applicatie experts op locatie
  2. Speciaal reinigingsmiddel: perfecte reiniging (keuze is afhankelijk van de situatie)
  3. Speciaal naglansmiddel: optimale droging(keuze is afhankelijk van de situatie)



 

Daarnaast hebben wij goede contacten met machineleveranciers en een uitstekende samenwerking met producenten van de hardcups om ook hiervoor een goed advies te ontvangen.

Diversey en Duurzaamheid
Met onze missie Protect Care & Sustain, zorgen wij dat we de ESG duurzaamheidsdoelstellingen halen. Daarbij is het belangrijk dat onze producten een zo laag mogelijke CO2-uitstoot hebben. Dit doen we door de hoeveelheid verpakkingen zo klein mogelijk te maken voor u en voor onze partners door Reduce Reuse Recycle en Rethink. 


Wil je onze benadering van duurzaamheid weten? Lees hier ons hele verhaal.