Onderscheiden van de concurrent? Investeer in duurzaam ondernemen!

Duurzaamheid_banner_blog Duurzaamheid_banner_blog
Valerie de Haan
Sector & Portfolio Marketing Manager Benelux
May 31, 2021

Wanneer je als hotel, restaurant of cateraar wilt onderscheiden van de concurrentie, is het slim om in een groene bedrijfsvoering te investeren. Bedrijven die in groen investeren, hebben namelijk vaker een concurrentievoordeel door minder verloop van klanten en personeel.

 

Bovendien koopt 50% van de klanten binnen 15 grote markten bij voorkeuren “producten en services van bedrijven met een goede reputatie op het gebied van duurzaamheid”. Maar ook bij het uit eten gaan, houdt de klant zich steeds meer bezig met duurzaamheid. Ruim acht van de tien consumenten is bereid om iets meer te betalen voor een duurzamere keuze en zelfs 60% vindt duurzaamheid een belangrijk keuze-aspect bij een restaurant.

 

Daarnaast gaat ook bij hotels duurzaamheid een grotere rol spelen bij de klant. 81% van de reizigers waardeert het wanneer het hotel waarin zij verblijven bezig is met duurzaam ondernemen.

 

Je kunt al met kleine aanpassingen meer investeren in groen. Naast het gebruiken van duurzame materialen, ingrediënten en het besparen op zaken als energie, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om voortaan je reinigingsmiddelen te vervangen door een duurzame variant. Sinds kort is er zelfs een 100% biologisch afbreekbaar en plantaardig reinigingsmiddel op de markt. Gemaakt uit bijproducten zoals suikerbieten, maïs, stro, zemelen en kokos en zonder kunstmatige kleurstoffen. Zo investeer je op een gemakkelijke manier toch in duurzaamheid en onderscheid je je nog meer van de concurrent! Meer weten? Kijk dan op onze SURE pagina

 

Waar moet je nu beginnen als je wil gaan verduurzamen? 

Om je op weg te helpen hebben we 5 praktische tips voor je op een rijtje gezet om de eerste stap te kunnen zetten om te verduurzamen op het gebied van schoonmaak. Deze kun je direct in je mailbox ontvangen! Vul je e-mailadres in en ontvang de 5 tips!