? goede voornemens voor een duurzaam 2023

Carbon footprint in professional cleaning: read the blog article Carbon footprint in professional cleaning: read the blog article
Marketing Manager Hospitality & Foodservice & Retail Benelux
Dec 15, 2022

Wil je jouw organisatie in 2023 écht verduurzamen neem dan deze goede voornemens over en maak impact!



Duurzaamheid staat al langer op de agenda's van veel organisaties, maar wordt vaak door andere urgente prioriteiten vooruit geschoven. 
Ben jij van plan dit jaar jouw organisatie écht te verduurzamen? Wij hebben een aantal goede voornemens voor je op een rij gezet.

 

Diversey is zelf al jaren bezig met de ontwikkeling van de meest duurzame reiniging en hygiëne oplossingen. Elke dag denken wij na hoe we deze wereld meer kunnen beschermen en verzorgen.

Met onze missie Protect Care & Sustain, zorgen wij dat we de ESG duurzaamheidsdoelstellingen halen. Daarbij is het belangrijk dat onze producten een zo laag mogelijke CO2-uitstoot hebben. Dit doen we door de hoeveelheid verpakkingen zo klein mogelijk te maken voor u en onze partners door Reduce Reuse Recycle en Rethink. 

Reduce Reuse Recycle Rethink

 

1. Van kant en klaar naar zelf navullen. Gebruik geconcentreerde reinigingsmiddelen voor minder gebruik van plastic afval, transport dus minder C02-uitstoot


Onze producten zijn hooggeconcentreerd en worden gedoseerd via een doseersystemen om zo de veiligheid voor medewerkers te garanderen. Hierdoor zorgen onze oplossingen voor minder chemie - minder verpakking en minder opslag en transport. Daarnaast hebben wij ook een productlijn ontwikkelt die 100% plantaardig is en gemaakt van afval uit de voedingsmiddelenindustrie.

infographic minder verpakking


2. Gebruik producten met de zekerheid van een erkend ecolabel of maak zelfs de stap naar SURE® 100% plantaardige schoonmaakmiddelen


Ons Pur Eco-gecertificeerd assortiment, met meer dan 200 gecertificeerde producten, voor keukenreiniging, machinale vaatwas en wasserij is ontwikkeld om uitstekende prestaties te leveren met minder impact op het milieu. Ze voldoen aan de strenge milieu- en veiligheidscriteria van de internationaal erkende Europese "Flower" en/of Scandinavische "Nordic Swan" Eco-Labels, als duidelijk bewijs van hun milieukwaliteiten.

SURE® is een uitgebreide lijn van plantaardige, voorzien van een Cradle-to-Cradle GOLD certificering, 100% biologisch afbreekbare* schoonmaakproducten (voor keuken, gebouw en persoonlijke hygiëne) die professionele schoonmaak resultaten leveren - terwijl ze veilig zijn voor mensen en vriendelijk voor het milieu. SURE® natuurlijke reinigingsproducten bieden veiligheid en duurzaamheid zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

Ingrediënten worden niet uit de voedselketen gehaald, dus geen extra druk op het milieu en geen schadelijke ingrediënten. Cradle to Cradle Certified™ is een wereldwijd erkende maatstaf voor veiligere, duurzamere producten gemaakt voor een circulaire economie. 

* Gebaseerd op een onafhankelijke OESO 301B beoordeling
 

Sure reinigingsmiddelen

 

3. Gebruik producten met een 100% recyclebare verpakking zoals de SafePack™-pouches


SafePack volledig recyclebare pouches zijn UN-gekeurd en volledig recyclebaar volgens nieuwe eco-normen en zijn een verdere stap in Diversey’s ambitie dat al onze hoofd verpakkingen bijdragen aan de Circulaire Economie. Alle pouches worden in de komende maanden van mono materiaal en zal 100% recyclebaar zijn. 

Gebruik afval recycle

 

voordelen duurzame verpakkingen

 

4. Gebruik TASKI machines in combinatie met Twisterpads en gebruik minder water en chemie


TASKI machines zijn ontworpen met Diversey’s duurzaamheidsdoelstellingen in gedachte. Bij het ontwerp van de machine is het minimaal gebruik van energie en water het uitgangspunt. Zo wordt bijvoorbeeld de watertoevoer in een schrobzuigmachine lager wanneer deze een bocht maakt en daarmee langzamer gaat. 

De machines zijn voor 99,9% recyclebaar en worden gekenmerkt door degelijkheid en betrouwbaarheid. De levensduur van de machine is daarmee hoog waarmee de impact op het milieu lager wordt. Machines worden bij terugname op een verantwoorde manier gerecycld. Materialen zoals kunststof en metaal worden opnieuw gebruikt voor het maken van nieuwe producten. Ook de accu’s uit de machines worden verantwoord verwerkt door WEEElabex gecertificeerde verwerkingsbedrijven. Diversey werkt hiervoor samen met Wecycle

Chemievrij reinigen met Twister
Twister is een innovatieve chemievrije methode voor het dagelijkse reinigen en onderhouden van alle type vloeren. Miljarden microscopische kleine diamanten op de Twister pad reinigen en polijsten in één handeling uw vloer. Twister is de eenvoudige, kostenefficiënte en milieuvriendelijke benadering van professionele vloerreiniging en produceert verbluffende resultaten op elk vloer.

  • 100% chemie besparing
  • 66% minder gebruik van vloerpads
  • 98% minder gewicht in verbruiksgoederen
  • Minder transport en handelingen 
TASKI Ultimaxx


5. Werk met microvezel doeken en moppen en gebruik minder water ten opzichte van traditionele emmer reiniging


Door te kiezen voor het schoonmaken met een microvezeldoek ten opzichte van emmer reiniging bespaar je per schoonmaakmoment veel water, want in een emmer gaat gemiddeld zo'n 3 tot 5 liter water terwijl een klamvochtige microvezeldoek slechts een fractie van deze hoeveelheid nodig heeft om goed te kunnen presteren. Daarnaast zorgt het werken met microvezel voor 99,9% een hygiënische reiniging.

 


Wil je onze benadering van duurzaamheid weten? Lees hier ons hele verhaal.

 

? Happy Green Year ?