UV-C-desinfectie
Ontworpen voor het desinfecteren van kamers, oppervlakken, niet-kritische apparatuur en apparaten.

Infectiepreventie Infectiepreventie

UV-C desinfectie


Zorggerelateerde infecties (HAI's), met name die veroorzaakt door multiresistente organismen (MDRO's), hebben een aanzienlijke impact op de morbiditeit en mortaliteit van patiënten en verhogen de financiële last voor de gezondheidszorgstelsels. Het is aangetoond dat vervuilde omgeving oppervlakken een belangrijke bron zijn voor de overdracht van HAI's. Effectieve reiniging en desinfectie kunnen ziekteverwekkers in de omgeving verminderen, waardoor het risico op infecties wordt verminderd, maar ziekenhuisomgevingen zijn complex, wat vaak kan leiden tot onvoldoende reiniging.


Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, zijn aanvullende technologieën zoals UV-C-desinfectie geïntroduceerd om de effectiviteit van handmatige desinfectie te verbeteren, vooral in ziekenhuis omgevingen waar zorggerelateerde infecties een groot probleem vormen. Het is al lang bewezen dat UV-C een effectieve technologie is om besmetting en de kans op infectie te verminderen door gebruik te maken van ultraviolet (UV-C) licht met een korte golflengte om micro-organismen te doden of te inactiveren door nucleïnezuren te vernietigen en hun DNA te verstoren, waardoor ze niet meer in staat zijn om te presteren. vitale cellulaire functies.


Er zijn veel UV-C-apparaten op de markt met verschillende ontwerpen. Aangezien UV-C-desinfectie met lichtgolven gepaard gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze apparaten zich in de "zichtlijn" bevinden van de oppervlakken die het meest waarschijnlijk besmet zijn of vaak worden aangeraakt in een patiëntenomgeving. Zoals in verschillende onderzoeken is aangetoond, kunnen de kracht en snelheid van UV-C-desinfectie worden beïnvloed door afstand en hoek. De sterkte van het UV-C-licht neemt af naarmate het verder van de lichtbron verwijderd wordt, volgens de omgekeerde kwadratenwet. Hierdoor kan het ontwerp van het UV-C-apparaat invloed hebben op de sterkte van de dosis die op oppervlakken wordt aangebracht, en daarmee op het niveau en de snelheid van desinfectie.

 

UV-C desinfectie

Door gebruik te maken van de principes van de natuurkunde, kunnen Moonbeam™3's lichtgewicht frame en individueel verstelbare, scharnierende armen het in bijna elke hoek plaatsen om het UV-C-licht te richten, waardoor een verbeterde UV-C-dosering met minder energie mogelijk is. Gebruikers kunnen de koppen positioneren om de UV-C-dosering van oppervlakken en apparatuur te optimaliseren. Dit flexibele apparaat kan gemakkelijk in een ruimte of faciliteit worden geplaatst om snelle en effectieve desinfectie cycli mogelijk te maken.


De oplossing van Diversey staat bekend als zeer innovatief, draagbaar en betaalbaar qua ontwerp, waardoor een veilige en gerichte dosering van UV-C-licht mogelijk is om snel en effectief schadelijke ziekteverwekkers, waaronder bacteriën en Clostridium difficile te doden. In combinatie met juiste en consistente handmatige reiniging en desinfectie, heeft UV-C-desinfectie technologie de kracht om de verspreiding van ziekteverwekkers die gevaarlijke infecties kunnen veroorzaken, te verminderen.

 

MoonBeam 3 In-Room