UV-C-desinfectie
Ontworpen voor het desinfecteren van kamers, oppervlakken, niet-kritische apparatuur en apparaten.

Thumbnail Thumbnail

UV-C desinfectie

Gezondheidszorggerelateerde infecties (HAI's), met name infecties veroorzaakt door multiresistente organismen (MDRO's), hebben een aanzienlijk effect op de morbiditeit en mortaliteit van patiënten en verhogen de financiële lasten voor gezondheidszorgsystemen. Verontreinigde oppervlakken zijn een belangrijke bron gebleken voor de overdracht van HAI's. Effectieve reiniging en desinfectie kunnen het aantal pathogenen laten afnemen, waardoor het risico op infecties wordt verminderd, maar ziekenhuisomgevingen zijn complex, wat vaak kan leiden tot onvoldoende reiniging.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, werden aanvullende technologieën zoals UV-C-desinfectie geïntroduceerd om de effectiviteit van handmatige desinfectie te verbeteren, met name in ziekenhuizen waar gezondheidszorggerelateerde infecties van groot belang zijn. Van UV-C werd al lang bewezen dat het een effectieve technologie is om besmetting en potentiële infectie te verminderen door ultraviolet (UV-C)-licht met korte golflengte te gebruiken om micro-organismen te doden of inactiveren door nucleïnezuren te vernietigen en hun DNA te verstoren, waardoor ze niet in staat zijn om hun vitale cellulaire functies uit te voeren.

Er worden veel UV-C-apparaten met verschillende ontwerpen op de markt aangeboden. Aangezien UV-C-desinfectie lichtgolven gebruikt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze apparaten in een 'zichtlijn' staan op oppervlakken in een patiëntomgeving die eenvoudig kunnen worden besmet of vaak worden aangeraakt. Zoals aangetoond in verschillende onderzoeken, kunnen de kracht en snelheid van UV-C-desinfectie worden beïnvloed door afstand en hoek. De sterkte van het UV-C-licht neemt omgekeerd evenredig af naarmate het verder van de lichtbron komt. Daarom kan het ontwerp van het UV-C-apparaat de sterkte van de dosis op oppervlakken beïnvloeden, wat invloed heeft op het niveau en de snelheid van de desinfectie.

 

UV-C desinfectie

Met behulp van de fysische principes kunnen het lichte frame van Moonbeam™3 en de individueel verstelbare, scharnierende armen in bijna elke hoek worden geplaatst om het UV-C-licht te richten, waardoor verbeterde UV-C-dosering met minder energie mogelijk wordt. Gebruikers kunnen de koppen positioneren om de UV-C-dosering van oppervlakken en apparatuur te optimaliseren. Dit flexibele apparaat kan eenvoudig in een ruimte of faciliteit worden geplaatst om snelle en effectieve desinfectiecycli mogelijk te maken.

 

Diversey's oplossing staat bekend als zeer innovatief, draagbaar en betaalbaar, waardoor een veilige en gerichte dosering van UV-C-licht mogelijk is om snel en effectief schadelijke ziekteverwekkers, waaronder bacteriën en Clostridium difficile, te doden. In combinatie met de juiste en consistente handmatige reiniging en desinfectie heeft de UV-C desinfectietechnologie het vermogen om de verspreiding van ziekteverwekkers die gevaarlijke infecties kunnen veroorzaken te verminderen.

 

MoonBeam 3 In-Room