Programma's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen
Facilitators For Life

ESG Protect Web Banner V1 ESG Protect Web Banner V1

De programma's voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) van Diversey zetten ons ertoe aan om samen te werken met diverse partners over de hele wereld, om zo levens te verbeteren in de gemeenschappen waarin we actief zijn. Vrijwilligerswerk door medewerkers, hulp bij rampen en productdonaties zijn een weerspiegeling van de inspanningen van Diversey om goed zakelijk burgerschap te tonen. Wat Diversey echter onderscheidt, is onze uitbreiding van MVO naar het creëren van gedeelde waarde (Creating Shared Value, CSV). Door samen te werken met onze klanten en ngo's pakken we gedeelde sociale en ecologische uitdagingen aan. Wederzijds voordelige programma's zoals 'Soap For Hope' en 'Linens For Life' raken alle drie de onderdelen van duurzaamheid met sociale, ecologische en financiële voordelen.

 

SOAP FOR HOPE™

Jaarlijks sterven meer dan 7 miljoen kinderen aan ziekten die voorkomen hadden kunnen worden door simpelweg de handen te wassen. Daarentegen genereert een typisch hotel met 400 kamers 3,5 ton vast zeepafval. Dat afval gaat ofwel naar de stortplaats, ofwel naar een wereldwijde recyclingfaciliteit, wat hotels hoge kosten oplevert.


Daarom zijn we Soap for Hope begonnen. Dit hulpprogramma helpt risicogevoelige gemeenschappen om zeepresten van hotels te redden en er nieuwe stukken zeep van te maken.

Soap For Hope

 

LINENS FOR LIFE™

Linens for Life heeft een eenvoudig maar krachtig doel: mensen die door rampen zijn ontheemd, mondiger maken met de steun van Diversey en haar hotelklanten. Met behulp van dit programma kunnen verschillende gezinnen in een gemeenschap een klein inkomen verdienen door linnengoed dat door hotels is weggegooid om te zetten in nieuwe en nuttige artikelen die ze kunnen verkopen. Tegelijkertijd kunnen hotels hun ongewenste linnengoed recyclen op een manier die echt een verschil maakt, door mensen te helpen die alles hebben verloren bij een natuurramp en die in vluchtelingenkampen verblijven.


De gemeenschappen krijgen een basisopleiding naaien en in het gebruik van naaimachines, welke door Diversey zijn geschonken. Een plaatselijke liefdadigheidsinstelling wordt opgeleid om het programma uit te kunnen voeren. Eenmaal opgeleid kunnen ze werken in het gemeenschappelijke gebouw van een vluchtelingenkamp om het linnengoed van de hotels nieuw leven in te blazen. Er worden onder meer kussenslopen, draagtassen en eenvoudige kleding gemaakt, die vervolgens worden verkocht om een klein inkomen te verdienen voor de mensen die ze hebben gemaakt.

 

Linens For Life