2020 was door Covid-19 een pittig jaar, dit virus heeft ook de professionele schoonmaak flink op zijn kop gezet. Reinigen en desinfectie zijn belangrijker dan ooit, zowel persoonlijke hygiëne als de hygiëne van je omgeving. Een schone en veilige omgeving creëren voor jezelf, je medewerkers, gasten en/of klanten is de essentie om van dit virus gespaard te blijven. 

Naast reiniging en desinfectie is duurzaamheid ook een belangrijke trend op de markt. Steeds meer bedrijven vinden het gebruik van ecologische producten belangrijk en zijn dan ook op zoek naar duurzame producten. Ook bij Diversey is duurzaamheid een focus, zowel  binnen onze organisatie als voor onze producten.  

De digitalisering van de schoonmaak zien we ook verder evolueren binnen de professionele schoonmaak markt.  Bij Diversey gaan we hier ook de nodige aandacht aan besteden aan digitalisering. Via onze e-shop willen we onze klanten makkelijk aan producten helpen. Maar ook onze producten gaan we verder digitaliseren, en zullen wij verder inzetten op ons platform Internet of Clean. 


Laten we even verder ingaan op hoe Diversey deze trends in professionele reiniging gaat aanpakken in 2021  

 

Persoonlijke hygiëne 

Alles start met persoonlijke hygiëne. Handen wassen en desinfecteren is de eerste stap in reinigen en belangrijker dan ooit.  Handen worden gewassen volgens  speciale protocollen. Maar ook mondkapjes zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken.   

 

Reinigen en desinfecteren 

Jouw organisatie grondig reinigen is van essentieel belang. Maar naast de gewoonlijke reiniging zal er nu ook (extra) aandacht besteed moeten worden aan desinfectie. Denk hierbij aan het regelmatig desinfecteren van kritische contactpunten. Kritische contactpunten zijn contactpunten die door veel mensen aangeraakt worden en deze dienen regelmatig gedesinfecteerd te worden. Om meer te weten weten over wannneer je moet reinigen of wanneer je moet desinfecteren, kan je onze blogpost lezen. 

 

Duurzaamheid 

Duurzaamheid zal ook in 2021 een belangrijke drijfveer zijn in de wereld van reiniging .  Veel desinfecterende producten bevatten grondstoffen die een minder of slechte impact hebben op het milieu. Duurzaamheid komt bij steeds meer organisaties hoog op de agenda te staan. Er is steeds meer vraag naar effectieve producten die minder schadelijk zijn voor het milieu. Ook binnen Diversey blijft duurzaamheid in 2021 een belangrijk thema. De Facilitators for Life benadering van Diversey houdt in dat we ernaar streven levens te beschermen door innovatieve oplossingen te introduceren die eten, drinken en faciliteiten veiliger en hygiënischer maken. Duurzaamheid is een strategische drijfveer voor Diversey en staat centraal in onze waardepropositie voor klanten. Onze duurzaamheids-scorecard is ingebed in ons innovatieproces om ervoor te zorgen dat we doorgaan met het ontwikkelen van nieuwe producten en technologieën die duurzaamheidswaarde bieden aan klanten. Meer info, lees hier. 

 

Infectie en preventie 

Een uitbraak van Covid-19 maar ook van andere virussen voorkomen, hoe doe je dat? Met behulp van de juiste informatie, goede scholing en training is het mogelijk om je medewerkers en klanten te beschermen. Het Shield programma kan meehelpen om klanten de garantie te geven dat dit een belangrijk onderwerp is binnen je organisatie. Met Diversey Shield maak je kenbaar dat je werkzaam bent volgens de laatste Covid-19 richtlijnen.   

Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van onze databank met Covid-19 materialen. Hiermee geven we meer informatie over de richtlijnen en geven praktische informatie om op de meest hygiënische manier je zaak, school of winkel te beschermen tegen COVID-19. Daarnaast zijn er diverse ondersteunende materialen te downloaden om dit in de praktijk makkelijk toe te passen. 

 

Digitalisering van de schoonmaak 

Meten is weten. De digitalisering van de wereld gaat in 2021 verder en ook bij de schoonmaak is digitalisering mogelijk. Bij Diversey hebben we een platform ontwikkeld genaamd Internet of Clean’ dat op afstand apparatuur, machines en bewerkingen controleert door sensoren gegenereerde gegevens. Door middel van data-analyse is volledig inzicht mogelijk in bewerkingen, dosering en machine prestaties. Internet of Clean beschikt over een digitaal portaal en intuïtieve dashboards waar gebruikers gegevens en trends kunnen bekijken. In 2021 zal Diversey verder werken aan de optimalisatie van dit platform. 

Naast dit alles is het mogelijk om via onze e-shop meer dan 1000 professionele schoonmaakartikelen aan te schaffen. Je vindt hier de nodige informatie over alle producten en onze collega’s staan klaar met extra uitleg indien gewenst. Nog geen account, maak hier een account aan.