Trend in de horeca: focus op hygiëne blijft!

Reopening banner NL Reopening banner NL
Valerie de Haan
Sector & Portfolio Marketing Manager Benelux
Apr 22, 2021

Trend in de horeca: focus op hygiëne blijft!

Nog nooit was er zoveel aandacht voor hygiëne, reinigen en desinfecteren. Door het Coronavirus hebben wij via de harde weg geleerd wat de impact van een virus kan zijn en  hoe belangrijk goede hygiëne is. Met nieuwe regels en routines om elkaar te beschermen en niet ziek te worden. De verwachting is daarom dat in de horeca, voorlopig veel focus zal zijn op goede hygiëne door reiniging en desinfectie van oppervlakken en handen om zodoende een veilige omgeving te creëren voor de gasten.

 

Consumenten willen gerustgesteld worden
Uit het Consumentenvertrouwen-onderzoek van het CBS blijkt dat het vertrouwen nog steeds veel lager ligt vergeleken met het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar. Consumenten geven aan dat zij gerustgesteld willen worden over de veiligheid als zij horecagelegenheden bezoeken. Hierbij zijn schoonmaak, 1,5-meter afstand houden, beschikbaar hebben van desinfectiemiddel en mondkapjes de belangrijkste onderwerpen waarmee zij gerustgesteld kunnen worden. Daarom is het belangrijk om dit goed zichtbaar te maken en duidelijk te communiceren naar jouw gasten. Om je hierbij te helpen hebben wij een speciaal programma ontwikkeld: Diversey Shield. Hierbij krijg je gratis advies op maat van een van onze medewerkers en helpen wij je zichtbaar maken naar jouw gasten toe dat je hygiënisch werkt. Kijk hier voor meer informatie en vraag direct een advies op maat aan.

 

Onze tips voor een gegarandeerd schone horecazaak
Tijdens een pandemie is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan belangrijke zones en contactpunten en deze regelmatig te reinigen. Reinigen én desinfecteren zijn essentieel om een infectie te voorkomen en om een uitbraak onder controle te krijgen. Hiervoor hebben wij speciale werkkaarten ontwikkeld waar duidelijk op staat welke contactpunten en zones nu extra aandacht nodig hebben. Klik hier voor onze kennisdatabase met alle werkplannen.

Het is ook belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Niet alle desinfectieproducten helpen tegen het tegengaan van virussen. Het is belangrijk om goed te weten dat het product ook effectief werkt. Diversey beschikt over een compleet assortiment aan product die voldoen aan wet- en regelgeving met betrekking tot desinfectieproducten. Bekijk hier onze producten.

 

Wil je direct toegang tot onze kennisdatabase? Laat je gegevens achter en krijg meteen toegang:

 

 

Samen creëren wij een veilige omgeving voor jouw gasten en medewerkers

hartje blauw Diversey