MoonBeam™3 - binnen enkele seconden effectief tegen SARS-CoV-2

Hans van Dam
Productmanager
Oct 20, 2020

Moonbeam3™ is een ultraviolet-C-apparaat dat zorgt voor extra reductie in besmetting van vooraf gereinigde en gedesinfecteerde medische apparaten en oppervlakken, en geeft zo extra zekerheid aan zorginstellingen.

MoonBeam™3 heeft tests door derden ondergaan tegen verschillende micro-organismen, waaronder omhulde virussen, kleine niet-omhulde virussen, bacteriën en bacteriële sporen. 
De uitkomst van deze tests vertonen een significante log-reductie van deze belangrijke pathogenen. Uit studies komt naar voren dat omgevingsoppervlakken in zorginstellingen met SARS-CoV-2 viraal RNA zéér vaak voorkomt, Diversey heeft MoonBeam™3 in de Verenigde Staten door derden laten testen. 

Daarnaast is Diversey een samenwerking aangegaan met de zeer gerespecteerde Fujita Health University in Japan om de effectiviteit van (het UV-C licht van) MoonBeam™3 tegen SARS-CoV-2 te onderzoeken. De definitieve testresultaten uit Japan tonen aan dat MoonBeam3 in verschillende omstandigheden effectief is tegen SARSCoV-2, met contacttijden van slechts 4 seconden voor een reductie van 6 log.

Deze studie bevestigt dat MoonBeam™3 op vooraf gereinigde en gedesinfecteerde medische hulpmiddelen en oppervlakken zorgt voor een extra reductie in besmetting met SARS-CoV-2, de ziekteverwekker die COVID-19 veroorzaakt.

Tests door derden hebben aangetoond dat MoonBeam™3 Disinfection Technology© al binnen enkele seconden effectief is tegen het SARS-CoV-2 virus, dat COVID-19 veroorzaakt.