Het Rode Kruis Logistiek Centrum kleurt oranje

Rode Kruis Logistiek Centrum te Alphen aan den Rijn. Rode Kruis Logistiek Centrum te Alphen aan den Rijn.
Anouk Sassen Sector Marketing Manager Healthcare & Portfoliomanager Infectiepreventie
Sector Marketing Manager Healthcare & Portfoliomanager Infectiepreventie
Oct 20, 2021

Het Rode Kruis is wereldwijd actief met noodhulpverlening in 192 landen. 
De COVID-19 pandemie heeft de toegevoegde waarde van het Nederlandse Rode Kruis weer duidelijk gemaakt. Met zo’n 244.718 uur hielpen de vrijwilligers in het eerste half jaar 2021 van het Nederlandse Rode Kruis tot nu toe tijdens de coronacrisis in Nederland. In test- en vaccinatiestraten en aan 137 zorginstellingen werd in het eerste half jaar van 2021 ruim 14.000 keer hulp geboden door vrijwilligers voor liggend en zittend vervoer. Kortom, een organisatie die klaar staat voor Nederland in tijden van ramp en crisis! 

 

Het Rode Kruis heeft centraal in Nederland in Alphen aan den Rijn het Rode Kruis Logistiek Centrum met als taakaccent medische logistiek. Naast dit centrum is er ook nog een logistiek centrum in Loenen. Vanuit deze logistieke centra wordt het hele land voorzien van materialen en middelen voor ondersteuning bij evenementenhulp en noodhulp. De medische logistiek zorgt onder andere voor levering van medische apparatuur, medische voertuigen en overige medische middelen en materialen (bijvoorbeeld artsentassen, medicatie vanuit de eigen apotheek) die ingezet worden.

 

Rode Kruis Logistiek Centrum te Alphen aan den Rijn.

 

Na een heftig coronacrisisjaar is het Rode Kruis Logistiek Centrum ook nog eens na ruim 20 jaar verhuisd naar een nieuw onderkomen. Door de toename van logistieke activiteiten voor evenementen- & noodhulp was er een professionaliseringsslag noodzakelijk met betrekking tot hygiëne, klimaat en ruimte. Zo blijven, op basis van professionele standaarden, de interne (en soms externe) klanten maximaal ondersteund en ontzorgd. 
De verhuizing is door ruim twintig vrijwilligers uitgevoerd in twee weekenden. Een prestatie om trots op te zijn. 

 

Remko Wiersema (Locatiemanager Rode Kruis Logistiek Centrum) geeft aan: “Hygiëne is een belangrijk onderdeel om veilige zorg en noodhulp te kunnen leveren. Met dit nieuwe pand en de enorme oppervlakte is schoonmaken een behoorlijke uitdaging!  Wij zijn ontzettend blij dat wij de TASKI swingo 2100μicro van Diversey hebben mogen toevoegen aan ons machinepark. Deze compacte opzitschrobzuigmachine is handig in gebruik en zorgt voor vermindering van handmatig werk. De borstel kan zelfs met één druk op de knop zijwaarts worden verplaatst en bereikt hiermee zelfs de lastigste plekken. Naast het goede reinigingsresultaat geeft de machine onze vrijwilligers veel plezier en goede ondersteuning in het soms zware werk". 

 

Karel van Gorp, Managing Director Benelux Diversey vertelt: “ Al sinds ons bestaan is Diversey toegewijd aan duurzaamheid. Onze ‘Facilitators for Life’ duurzaamheidstrategie is hierop gericht en omvat ambitieuze doelstellingen in de volgende drie kerngebieden: het verbeteren van het milieu, beschermen en zorgen voor de mens en het leveren van duurzame innovatieve oplossingen. Het goede en toegewijde werk dat het Nederlandse Rode Kruis verricht sluit aan op onze duurzaamheidspijler: veiligheid voor de mens. Het Nederlandse Rode Kruis is mede afhankelijk van donaties. Met veel plezier hebben wij de TASKI swingo 2100μicro geschonken aan Het Nederlandse Rode Kruis, zodat zij ondanks het zware werk dat zij doen de schoonmaak van het magazijn gemakkelijk en hygiënisch kunnen uitvoeren“.

Vrijwilliger worden van het Nederlandse Rode Kuis?

 

Het Rode Kruis is altijd op zoek naar zorgprofessionals en andere (ondersteunende) vrijwilligers. Volg je hart en meld je aan voor vrijwilligerswerk. Bekijk alle vacatures op: vrijwilligerswerk vacatures overzicht