Een maaltijd voor iedereen

kerstpakketten_rode_kruis kerstpakketten_rode_kruis
Anouk Sassen Sector Marketing Manager Healthcare & Portfoliomanager Infectiepreventie
Sector Marketing Manager Healthcare & Portfoliomanager Infectiepreventie
Dec 21, 2021

Het is woensdag 22 december met nog 3 dagen voor kerst. Kerst is een feest van samenzijn met familie en of vrienden. Bij dit feest horen traditiegetrouw cadeaus onder de kerstboom, wakker worden met een feestelijk kerstontbijt en al verlangen naar een heerlijk kerstdiner. Zeker met de huidige crisis en maatregelen is dit jaar het kerstontbijt en kerstdiner thuis hét hoogtepunt van de feestdagen.


Maar niet voor iedereen is een goed gevulde koelkast met feestelijke lekkernijen vanzelfsprekend.  Door de corona crisis zijn er veel mensen in Nederland plotseling extra kwetsbaar. Hierbij kun je denken aan arbeidsmigranten, ongedocumenteerden en mensen die hun inkomen plots zijn verloren. 


Het Rode Kruis ondersteunt hen op verschillende manieren met voedselhulp voor mensen die niet in aanmerking komen voor hulp van bijvoorbeeld de voedselbank. Zo ook Yvonne kan haar boodschappen niet meer betalen doordat zij door de corona crisis als componist en tekstschrijver veel investeringen heeft gedaan en geen inkomsten meer kon verdienen. Lees hier haar hele verhaal.
Net als Yvonne hebben steeds meer groepen mensen in Nederland moeite om een maaltijd te betalen. Onder hen zijn bijvoorbeeld ondernemers, alleenstaande ouders en studenten.


Medewerkers van Diversey hebben dit jaar de keuze gekregen om het kerstpakket af te staan aan dit noodzakelijke initiatief en te gunnen aan iemand in nood. Anouk Sassen (in dienst bij Diversey) zegt: ”Ondanks dat het afgelopen jaar voor ons allen binnen Diversey uitdagend was hebben wij gelukkig allemaal een vast inkomen en ook de ruimte om tijdens de kerst uit te pakken in de keuken. Juist daarom gunnen wij onze medemens tijdens de feestdagen ons mooie kerstpakket".


Suzan Pijls is al 6 jaar betrokken bij het Rode Kruis en sinds afgelopen oktober coördinator Hulpverlening Noden bij het district Gooi & Utrecht en neemt met een glimlach van oor tot oor de kerstpakketten in ontvangst. 

Susan Pijls zegt: “Dit jaar hebben wij gelukkig veel mooie donaties mogen ontvangen van bedrijven. Van melkpoeder tot mondkapjes en zelftesten. Het mogen ontvangen van deze luxe kerstpakketten, waar luxe artikelen inzitten die je jezelf en je gezin niet kunt veroorloven wanneer je tussen wal en schip valt is echt hartverwarmend. Een mooie buitenkaars voor deze donkere dagen met een warm deken. Heerlijke hartige en zoete hapjes om samen met de familie op te eten. Dat maakt de kerst voor deze mensen echt weer een feestje!


Onze vrijwilligers ondersteunen bij voedselbanken in de omgeving Utrecht. Zij helpen bijvoorbeeld bij het samenstellen en verspreiden van voedselpakketten.


Wij zijn dankbaar voor de kerstpakketten die door Diversey medewerkers zijn geschonken en we zullen ervoor zorgen dat deze boxen terecht komen die dit nodig hebben".

Rode kruis

 

kerstpakketten

 

Help je ook mee?

Wil jij de mooie initiatieven van het Rode Kruis ook steunen?


Doneer dan nu!