Diversey viert de eerste editie van de Clean Hospitals Days

Cleaning incubator Banner Cleaning incubator Banner
Diversey Blog Author
Oct 05, 2020
Clean Hospitals

Op 10 oktober vieren we de eerste editie van Clean Hospitals Day. Dit is een dag georganiseerd door Clean Hospitals, een wereldwijd netwerk om betere hygiëne binnen de gezondheidszorg en specifiek voor medewerkers binnen de gezondheidszorg, te bewerkstelligen. Wij zijn er als Diversey trots op om actief deel te nemen in een coalitie van internationale belanghebbenden, zoals de academische wereld, overheidsinstanties, ngo's, ziekenhuizen en experts uit de gezondheidszorg. Als actieve leden werken wij nauw samen om betere hygiëne te bevorderen, door middel van training en deel te nemen in gespecialiseerde werkgroepen en commissies. Wij doen gezamenlijk onderzoek en zoeken naar innovaties en nieuwe methoden. Bovendien geven wij ondersteuning op het gebied van educatie, om uiteindelijk zorginstellingen veiliger te maken door verbeterde hygiëne.  

 

Hoe helpen wij mee aan de eerste editie van Clean Hospitals Day?

Deze editie van Clean Hospitals Day heeft twee doelstellingen:

 

  • Ziekenhuismanagement, besluitvormers en belanghebbenden oproepen actie te ondernemen om ziekenhuizen schoner en veiliger te maken. 
  • Medewerkers in de gezondheidszorg de waardering te geven die ze verdienen, aangezien hun werk belangrijk is en vaak onopgemerkt blijft en ondergewaardeerd wordt. 

Door mensen bewust te maken van het belang van reiniging en desinfectie en hygiëne in de zorgomgeving, zorgen wij er met z’n allen voor dat zorginstellingen schoner en veiliger worden. Help ons de boodschap over te brengen en het belangrijke werk te erkennen dat wordt verricht door de medewerkers in de gezondheidszorg!

Disinfecting patient bed

Clean Hospitals: een win-win voor iedereen die betrokken is bij hygiene in de gezondheidszorg

Ziekenhuizen hebben een unieke mix van ervaring en expertise op het gebied van hygiëne, afkomstig van meerdere belanghebbenden uit verschillende branches. Dat stelt dit jonge netwerk in staat om voortdurend te streven naar de hoogste normen voor hygiëne op een consistente en wereldwijd gecoördineerde manier.

 

Victor Cegarra (Global Marketing Director Personal Care & Infection Prevention bij Diversey): ” Clean Hospitals is een geweldig platform voor Diversey om uiteindelijk ziekenhuizen en de patiënten die er verblijven veiliger te maken. Binnen Clean Hospitals hebben we een platform waar we met belanghebbenden en vooraanstaande experts van over de hele wereld belanhrijke onderwerpen rondom hygiëne kunnen bespreken. De reeks onderwerpen die worden onderzocht, zijn zeer divers, maar belangrijk voor de evolutie van hygiëne binnen de gezondheidszorg. De strijd tegen resistente micro organismen, nepnieuws en verschillende veiligheidsproblemen worden aangepakt”.

 

At Diversey, we provide evidence based solutions to reduce infections, and improve outcomes for a healthier world. We partly do that with a broad selection of products to clean and disinfect surfaces effectively and responsibly for staff and end users in many different markets. According to Claire Khosravi, ‘Diversey having a global footprint is a key representative in the Infection Prevention world and is therefore useful for Clean Hospitals. Diversey and Clean Hospitals share the same goals to increase productivity and patient safety to ultimately create safer and more satisfying environments of care.’ 

Mopping floor

Onderdeel van Diversey’s focus op infectiepreventie binnen gezondheidszorg wereldwijd

“Bij infectiepreventie, vooral in zorginstellingen, zijn handen en oppervlakken twee kanten van dezelfde medaille wat betreft hygiene,”aldus Peter Teska (Global Healthcare Sector Expert bij Diversey). “Aan het ene werken ten koste van het andere is zelfvernietigend. Diversey bevordert effectieve handhygiëne door deelname aan POPS (Private Organisations for Patient Safety) en dit willen we ook bereiken met Clean Hospitals door ons te focussen op desinfectie van oppervlakken. Schone handen die vuile oppervlakken aanraken, doet de waarde van handhygiëne teniet. Door schone oppervlakken met vuile handen aan te raken, wordt de waarde van oppervlakte hygiëne.

 

In het afgelopen decennium is er een aanzienlijke hoeveelheid klinisch bewijs verzameld waaruit blijkt welke rol de omgeving speelt bij bepaalde zorginfecties. Clean Hospitals is een ideale organisatie om zorginstellingen te helpen deze kennis operationeel te maken, schoonmaakpraktijken te verbeteren en risicogebieden binnen de instelling te identificeren.

 

Jolanta Stasiewicz (Europe Healthcare Marketing Lead bij Diversey): “De COVID-19-pandemie heeft de mondiale gezondheidszorgstelsels op veel niveaus al veranderd. We gaan een nieuw tijdperk van patiëntenzorg in, waarin het voorkomen van infecties een nog belangrijkere rol zal gaan spelen. Het creëren van veilige en hygiënische omgevingen is een verplichte actie voor belanghebbenden in de gezondheidszorg, maar ook een dagelijkse uitdaging. En dat is waar Diversey, als onderdeel van Clean Hospitals, zich inzet voor. Met meer dan 95 jaar geschiedenis en meer dan 50 jaar actief werken met zorginstellingen, is Diversey erg enthousiast om deel uit te maken van Clean Hospitals en toegewijd om het management van zorginstellingen te helpen toegang te krijgen tot de beste en up-to-date richtlijnen , onderzoeken, innovaties en trainingen”.

 

Auteurs:

Dr. Claire Khosravi - European Senior Microbiologist & IP Technical Lead

Jolanta Stasiewicz - European Healthcare Marketing Leader

Peter Teska - CoE IP& Healthcare, Global IP Application Expert

Victor Cegarra - CoE IP& Healthcare, Global Marketing Director