Corona-proof werken volgens de nieuwe wet-en regelgeving: het verschil tussen voor en achter de schermen

Reopening banner NL Reopening banner NL
Valerie de Haan
Sector & Portfolio Marketing Manager Benelux
Nov 16, 2022

Corona-proof werken volgens de nieuwe wet-en regelgeving: het verschil tussen voor en achter de schermen

 

Voor de schermen

Het is belangrijk om virussen te bestrijden op locaties waar veel mensen elkaar passeren. Ruimtes waar gasten verblijven, zoals in restaurants en hotels, zijn plekken waar dit veel gebeurt. Gasten bezoeken de locatie, gaan aan tafel zitten of staan aan de receptiedesk, brengen een bezoek aan het toilet en vertrekken weer. Op plaatsen waar veel mensen samenkomen, ‘voor de schermen’, is het essentieel om op het volgende te letten om te voorkomen dat een virus zich verder verspreidt:

  • Handen regelmatig desinfecteren
  • Alle handcontactpunten desinfecteren 

Hierbij is het van belang dat er gedesinfecteerd wordt met producten die de juiste virusclaim hebben. Heeft een product dit niet, dan heeft het geen effect op het Coronavirus en is de kans groot dat het virus zich blijft verspreiden. 
Diversey heeft de juiste producten, zoals Soft Care Des E voor de handen en Divosan Etha Plus voor oppervlakken, die effectief zijn bij bestrijding van Covid-19, kijk hier voor een productoverzicht. 

 

Achter de schermen

Keukens en pantry’s zijn ruimtes die door veel minder verschillende mensen worden bezocht. ‘Achter de schermen’ hebben we te maken met voedselbereiding en ligt de focus vooral op het voorkomen van kruisbesmetting en voedselvergiftiging. Hier wordt dan ook gedesinfecteerd met producten die snel werken tegen bacteriën en gisten. Gebruik hiervoor Suma Bac of SURE Cleaner Disinfectant. 
Wil je er zeker van zijn dat er geen virussen in de keuken actief zijn, dan raden wij aan om:
Bij het verlaten of binnenkomen van de keuken de handen te desinfecteren
De dag af te sluiten met het desinfecteren van oppervlakken, zoals met Divosan Etha Plus. 
Klik hier voor het complete desinfectie productoverzicht. 

 

Wil jij er zeker van zijn dat je op de juiste manier bezig bent? Bekijk ons 10-stappenplan.

 

Download nu gratis onze re-opening plannen, gericht op het desinfecteren van de juiste contactpunten, vul het formulier in en krijg direct gratis toegang tot onze kennisdatabase:

 


Samen creëren wij een veilige omgeving voor jouw gasten en medewerkers
 hartje blauwDiversey